Три пъти "ура" за първия учебен ден

Който наближава шеметно
Три пъти "ура" за първия учебен ден

Толкова е вълнуващо! Съвсем скоро, на 16 септември, ще чуем отново училищния звънец. Нарамили пълните си раници, децата ще прекрачат прага на образованието, надявам се, с ентусиазъм и с добро настроение.

Освен да им завиждаме благородно обаче, можем да направим и друго – да си представим, че сме на тяхно място и да си откраднем частица от емоцията им.

Ето как:

С добра организация

Време е да сложим в ред работната си среда - да подредим офис принадлежностите си, да "овладеем" десктопа, да разчистим излишното на бюрото. Истината е, че хаотичното ежедневие може да се обуздае с лесен за спазване и ясен график.

С освежаване на стила

Знаете, че преди първия учебен ден родителите хукват с малчуганите си по магазините, за да им купят нови дрешки и обувки, подходящи за новия сезон. Нека последваме този пример и да обновим гардероба си с всичко необходимо, за да изглеждаме и да се чувстваме комфортно. Когато се справим с облеклото, смело можем да експериментираме и с прическата си, например. Разнообразието във външния вид е хубаво нещо и сега ще го разберем за пореден път.

С непрекъсната комуникация

Може би през лятото сме имали неблагоразумието да пренебрегнем свои близки приятели поради една или друга причина. Е, никога не е късно да им се обадим и да организираме една (или няколко) топла септемврийска среща :)

С поставяне на нови цели

Всяко начало е хубаво. А когато е целенасочено и изпълнено с предизвикателства, още по-добре. Дали ще се представим блестящо или ще бъдем посредствени "ученици" зависи изцяло от нас и от положения труд :)

1038953Thinkstock/Guliver

Хайде, да отпразнуваме заедно първия учебен ден – заповядайте в синята ни класна стая и да започваме да се учим! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май