Тези 5 неща ви пречат да имате щастлива връзка

Тези 5 неща ви пречат да имате щастлива връзка

1. Бракът е просто лист хартия

Психологическите и физическите ползи от факта, че сте омъжени, са огромни. След 50 години на социална епидемиология е установено, че в развитите страни най-големият източник на здраве, богатство, дълголетие и крайното благополучие на децата е удовлетворяващият и здравословен брак.

2. Конфликтът е знак, че сте в лоша връзка

Конфликтите са неизбежни във всички връзки. Нещо повече, има основателна причина за тях - да подобрят нашето разбиране за партньора ни. Конфликтът най-често се появява от пропуснати опити за общуване, а също така от несъответствия между очакванията на партньорите. Затова трябва да си говорите откровено и да споделяте с половинката желанията и възгледите си.

3. Любовта е достатъчна

Любовта не е достатъчна, тъй като в повечето бракове, особено след появата на дете, хората спират да правят романтични жестове, горещ секс и да опитват нови неща. Отношенията имат тенденция да се превръщат в безкраен списък със задачи, а разговорите стават по-ограничени. Трябва да полагате усилия и да поддържате тръпката жива.

1898608

4. Говоренето за миналите емоционални рани само ще ги влоши

Фулкнер веднъж е казал: "Миналото никога не е мъртво. Това дори не е минало". Не може да промените миналото, но може да промените отношението ви към спомена.

5. Ако трябва да работите върху комуникацията си, това е сигурен знак, че не сте сродни души

Сигурното нещо е, че ако не работите върху комуникацията си, връзката ви постепенно ще се влоши. Подобно на кола, за която не се грижите, тя се разваля. Всички връзки изискват усилия, независимо колко много се обичате и уважавате. 

ключови думи:
връка щастие

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април