Синдромът "Не искам сериозна връзка"

Синдромът "Не искам сериозна връзка"

Случва се все по-често - излизате с един мъж вече няколко пъти, мислите си че всичко върви добре. Не знаете накъде са тръгнали нещата, но и нямате някакви задни мисли - тоест може да искате връзка с този мъж, може и да не искате. Случайността е хубаво нещо, може би ако сте на 15.

Ако обаче сте били достатъчно дълго single и вечер се чувствате самотни, може би неминуемо през главата ви минава мисълта за това, че все пак имате нужда от уговорки, тук и сега. Когато повдигнете темата обаче, е съвсем възможно да чуете фразата "не искам сериозна връзка" и това да развали всичко. 

Споделите ли с приятелки, 5 от 10 от от тях ще ви кажат: "всички мъже са така, ти какво очакваш?". Както и че това може да се промени с течение на времето. Какви са тогава вашите опции и какво следва оттук нататък? Ние ще пробваме да ви споделим.

Решавате за себе си:

"Какво искам?" Той ще започне да ви убеждава, че и двамата сте в такъв период от живота си, в които не е нужно да се обвързвате сериозно. Ако е достатъчно умен ще използва аргументи от рода на "ти не си имала сериозна връзка от много години" или пък "може да ти се обадят от онази работа в чужбина" и ще ви накара да се замислите.Истината обаче е, че трябва да седнете и да зададете сериозно въпроса към себе си: "Искам ли наистина неангажиращи отношения, или това ще ме нарани прекалено много?".


Лишавате се от очаквания

Знаем, че е много трудно и че не е за всеки, но ако попаднете в капана на неангажиращите отношения, е по-добре да нямате никакви очаквания. Приемайте този човек като някой, с когото прекарвате определена част от времето си и междувременно не си затваряте очите за останалите. Внимание: Това в никакъв случай не ви прави лош човек, защото Той е този, който дефинира отношенията като "неангажиращи".

Това е предизвикателство за търпението ви, от което трябва да излезете на плюс

Шансът връзката с този мъж да прерастне в сериозна такава е много голям, ето защо трябва да знаете, че това предизвикателство може да е успешно. Имаме предвид - вие сте толкова стойностен човек, че той няма как да не го забележи. Трябва обаче да помислите: "Какво ще спечеля аз?". Ако мъжът до вас е наистина интересен, можете да научите много от него, или е толкова неустоим, чакането и доказването си струват. Всичко, което му е нужно е малко време и вие ще му го дадете. Трябва да сте наясно обаче до каква степен харесвате този мъж и дали той не е само временно увлечение.

П.С: В днешния 21-ви век е съвсем нормално и вие самата да не сте готови за серизона връзка, без да го осъзнавате. Може би това е моментът, в който ви предстои промяна в професионален план или пък се замисляте за емиграция. В този момент всичко, което ви е нужно, са неангажиращи отношения и в това няма нищо лошо. Ако е така, вие можете да сте тази която да каже "Не искам сериозна връзка" и в това наистина няма нищо лошо. Важната сте вие!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април