Разчитайте на дъждовника и в най-дъждовното време

Защото пази краката ви сухи, чисти и топли
Разчитайте на дъждовника и в най-дъждовното време

Саламандрите са разред земноводни, в който попадат над 550 вида животни със слаби тела, къси крайници и дълги опашки. Много хора ги наричат гущери, но за разлика от гущерите, тези амфибии не са покрити с люспи, а с лъскава кожа и могат да пребивават само в близост до вода или във влажна почва. Повечето от тях прекарват целия си живот или една сериозна част от него във вода.

Най-разпространеният техен представител е дъждовникът (Salamandra salamandra), който излиза навън само в дъждовни дни, понякога и при слаб снеговалеж. При това с най-голямо удоволствие. Предвид времето на годината, в което се намираме, ни очакват точно такива дни. И дори и да не държите да видите саламандър, ще прекарвате известно време на открито - в градска среда или още по-добре - сред природата. Можете да го направите по два начина - с мокри или сухи крака. Нашият опит подсказва, че вторият е по-приятен. Неслучайно едно време Сократ е казал, че когато ни болят стъпалата ни боли всичко останало, а хората днес дават луди пари за здрави, удобни и водонепромокаеми обувки.

Само че дори и най-здравите, удобни и водонепромокаеми обувки в един момент започват да губят свойствата си. Обикновено първо си "заминава" водонепромокаемостта. Ето защо на пазара съществуват много продукти за импрегниране, но ако трябва да избираме, ще се доверим на едно име, което традиционно се асоциира с традиции и качество при обувките и грижата за тях.

SALAMANDER едва ли е марка, която чувате за първи път, и това въобще не е случайно. Тя съществува от 91 години и за това време е успяла да се утвърди като лидер на пазара си. Бидейки компания, която изповядва веруюто, че обувката е огледало на човека, е посветила цяло направление от бизнеса си на аксесоарите за поддръжка с името SALAMANDER Professional.1072856Salamander Professional

Именно под него ще откриете високоефективния водоотблъскващ спрей Universal SMS. Препаратът защитава всички видове гладка кожа, велур и текстилни материали, включително и тези с климатични мембрани (TEX). Това бяха добрите новини.

Още по-добрите новини са, че освен от вода, препаратът предпазва повърхностите от полепване на други нежелани субстанции като сняг, кал и мръсотия. По този начин и вероятността от образуване на петна от сол, сняг и мръсна вода е редуцирана до минимум, но ако все пак нещо се обърка, бихте могли да разчитате на специалната почистваща пяна Combi Cleaner. С нея всички ваши кожени, изкуствени и текстилни материи, в това число обувки, чанти, якета, шлифери, чадъри и палатки, отново ще заблестят. Поне като кожата на саламандър.1072859Wikimedia Commons

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април