Психологическите навици, които ни пречат да сме щастливи

Психологическите навици, които ни пречат да сме щастливи

Мозъкът е като компютърен процесор – има ограничена мощност, или умствени ресурси, които могат да се използват в даден момент. Малко хора са наясно колко силно е въздействието на психологическите навици – но понякога те са причината да не можем да изпълняваме дадена задача с пълния си капацитет. Вижте класацията на Vbox7 канала Top of The Tops, която ще ни запознае с 5-те психологически навика, които ни пречат да мислим.

Мрачните мисли

Припомнянето на разстройващи и стресиращи събития отново и отново – особено когато това се превърне в навик – кара умът ни да препуска, въвлечен в неприятни мисли, и ни разстройва до степен, която сериозно се отразява върху умствените ни способности.

Освен това предъвкването на неприятни спомени е сериозна заплаха за нашето емоционално и физическо здраве.

Неразрешена вина

Всички се чувстваме виновни от време на време. Когато го правим, обикновено се извиняваме или предприемаме някакво действие, за да разрешим проблема с вината.

Въпреки това, ако не предприемем нищо и чувствата за вина се връщат отново и отново, това води до разсейване на ума, което сериозно пречи на неговото функциониране. Опитайте да се освободите от чувствата на вина колкото можете по-скоро.

Безрезултатно оплакване

Повечето хора са склонни да споделят разочарованията си с приятели, след което да обсъдят въпроса с някого, който може да помогне. Проблемът е, че всеки път, когато разказваме за теглилата си, ние се ядосваме и разочароваме отново. Гневът и фрустрацията водят до значителна загуба на способност за обработване на информацията. Безрезултатните оплаквания редовно източват умствените ни сили.

Анализиране на отхвърлянето отново и отново

Отхвърлянето поражда емоционална болка, която се отразява силно на настроението и има сериозно въздействие върху когнитивните функции. То ни прави прекалено самокритични - навик, който разрушава самочувстието ни, като увеличава продължителността на отрицателната емоция. И заедно с това - времето, в което сме с намалени познавателни способности.

Безпокойство

Много хора не смятат, че безпокойството е толкова опасно. Но то води до неприятно и некомфортно емоционално състояние, което е доста разсейващо. Когато се тревожим за нещо, то се превръща в приоритет в ума ни и изтласква всичко останало.

Източник: Една.бг

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април