Признаците, че сте нечия опция, а не приоритет

Признаците, че сте нечия опция, а не приоритет

Когато харесваме един човек, сме способни да си затваряме очите дълго време за отношението, което показва към нас. Без значение дали става въпрос за любим, или просто приятел, сме особено изобретателни в отказа да видим истината. Можем да намерим най-хитрите оправдания само и само да не си причиняваме дискомфорт с реалността, пише lifezone.bg.

Ако и на вас ви е трудно да разграничавате кога за другите сте просто опция и кога наистина държат на вас, вижте тези красноречиви признаци:

Появяват се само когато имат нужда от нещо

"Искаш ли да се видим?” – още преди да прочетете съобщението до края сте готови с отговора. Разбра се, че искате. Изненадата обаче не се оказва толкова приятна, защото скоро става ясно, че вашият приятел или любим всъщност има нужда от помощ. И така е всеки път, което ви прави все по-малко ентусиазирани на срещите.

Само се преструват, че се интересуват от вас

Във всяко обаждане уж получавате въпроси за вашия живот, а така и не успявате да отговорите. Грубо сте прекъсвани всеки път, когато заговорите за своите премеждия или постижения. Разговорът се върти около драмите на въпросния човек и всеки път те стават все по-скучни и досадни.

Измислят си извинения, за да ви откажат

Фалшивите приятели или незаинтересованите "гаджета” са склонни да си измислят извинения, за да не се видите, за да не ви помогнат или просто за да ви откажат за нещо.

Никога не научавате първи

Разбирате важните за тях неща едва ли не последни. Никога не звънят първо на вас, когато им се случи нещо интересно. Но пък ви звънят, когато са тъжни, ядосани или просто депресирани.

Не правят място за вас в живота си

Те изискват всеки път да зарязвате всичко, за да сте им на разположение. Но самите те не намират място в графика си, когато вие имате нужда.

Интуицията ви подсказва, че не са подходящите хора за вас

След всяка среща имате особено усещане в стомаха. Вместо да се разтоварвате, се чувствате напрегнати. Фалшът винаги "бие камбани” в съзнанието ви, само трябва да не се правите, че не ги чувате.

Ако смятате, че сте нечия опция, е добре да пренаредите приоритети си. Заслужавате да получавате вниманието и уважението, които самите вие давате. Приятелството и любовта са преди всичко взаимност. Има ли пренебрежение и безразличие, то само си губите времето.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април