Пресечки

Големият град, погледнат отгоре
Пресечки

Може би аз съм единственият човек, който мисли по този начин, но големият град може да бъде много успокояващ, ако погледнеш на него по подходящия начин. Има нещо много приятно в това да знаеш, че си една незначителна частица от нещо толкова огромно и можеш да направиш почти всичко, без на следващия ден всички твои съграждани да разберат за това. Защото в един подобен кошер всеки си гледа работата, а междувременно е станал свидетел на такива истории, че вече почти нищо не може да го трогне.

А пък в своя проект Intersection американският фотограф Навид Барати се впечатлява от големите градове по свой начин и ни разказва истории за тяхната геометрия. Гледки, в които няма звук от сирени и клаксони, светофарите са застинали, а изрядността на правите линии на места се смущава от изневиделица появил се шарен чадър.

Имал съм удоволствието да ходя по някои от тези улици и знам, че движението по тях може да мине за хаотично и трескаво. Погледнете ли ги отгоре обаче, виждате, че във всичко, което се случва, има ред и поточност. Което също е успокояващо, стига да си падате малко педант. 914218Navid Baraty914217Navid Baraty914224Navid Baraty

Харесайте FitWell.bg във фейсбук. Моля...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май