Подаръците за Св. Валентин: Бельо за двама и ескейп стаи

Подаръците за Св. Валентин: Бельо за двама и ескейп стаи

Вечеря на свещи, кутия от любимите шоколадови бонбони, романтичен тост с червено вино и... нестихващо притеснение дали с половинката изповядвате еднакви ценности относно разменянето на подаръци за Свети Валентин. Спорът между романтиците и ентусиастите, които предпочитат да честват Трифон Зарезан, изглежда вечен, а в случай че това е първият ви 14 февруари с настоящия ви партньор, то разговорът "какво и как празнуваме" може да спести много неловки ситуации в идващия празник утре.

 

 

В най-добрия случай и двамата ще искате да празнувате или пропуснете Свети Валентин. В най-лошия – тя ще ви е купила подарък, и по-лошото – изградила куп представи в главата си относно това какво ще получи в замяна тя. А вие й носите дъх на отлежало вино и 30-минутна лекция за честта на българския празник, заради която не можете току-така да празнувате и Купидон.

Друг голям проблем на Свети Валентин е изборът на подарък. Обикновено мъжете са тези, от които се очаква да затрупват любимите си с цветя и шоколад. Често пъти обаче дамите не приемат тези жестове за достатъчни... А самите те парадоксално искат да "минат метър" с някое еротично бельо, което въпреки жеста – нека бъдем честни – си остава в крайна сметка за тях.

С годините пък първоначалното незнание какъв подарък би бил удачен за партньора се превръща в абсурдно "надцакване" с чорапи и тенджери..., защото "от това има нужда" любимият човек.

Изход от главоболието около избора на точната изненада за половинката може да бъде намерен в по-нестандартните предложения. Това са подаръци, които макар и да не шокират със своя мащаб и дори цена, печелят допълнително точки пред валентинката със своята оригиналност. Бъдете внимателни все пак, тъй като подобни предложения изискват доста чувство за хумор, затова ако имате съмнение, че партньорът няма да се забавлява с тях, по-добре заложете на нещо по-обикновено като парфюм, бижу, плюшена играчка и т.н. Не забравяйте и златното правило – всеки дар следва да е (поне минимално) свързан с характера, желанията или радостни преживявания на любимия ви човек.

На особена почит измежду нестандартните подаръци тази година изглежда са дрехите, предназначени за двама. Онлайн магазините предлагат артикули за цял един гардероб – от пуловери до бельо. Хванати за ръце ще сте с вашия избраник или избраничка, когато си облечете общата връхна дреха, която най-често радва окото с различни цветове и надписи като "Бъди мой/моя" и "Твой/я съм". Бельото пък разполага с четири отвора за крака, а търговците го рекламират като "двойна победа – секси време за него и допълнително гушкане за нея". Реализмът в тази промоция обаче е изключително съмнителен. Ако все пак решите да заложите на общото бельо, то ще ви струва не повече от 15 долара. Пуловерите са малко по-скъпи – котират се за около 40 долара в онлайн магазините.

Ето как изглежда бельото за двама. / Снимка thisiswhyimbroke.com

В случай че екстравагантността със споделените дрехи ви идва в повече, ето и по-стандартно предложение – отделно бельо за него и за нея, но с еднакви десени. Вярно е, че то едва ли ще ви послужи толкова в нощта на Свети Валентин, когато страстите се очаква да бъдат извънредно нажежени. Въпреки това жестът е мил, носи странно чувство на уют и дори малко напомня на сходните коледни пуловери, които семействата обличат в края на всяка година. За повече радостно настроение, можете да си изберете измежду редица картинки и надписи, сред които Мики Маус, целуващи се жирафи, героите от "Семейство Симпсън" и др.

Темата с бельото изчерпваме с едно доста нестандартно предложение, предназначено само за представителите на силния пол. Ако жените искат да развеселят партньорите си, докато едновременно с това им покажат колко болезнено понякога може да бъде бельото, то могат да заложат на нетипични мъжки прашки, които покриват слабините му с направен от плата слон.

Друг подарък, който със сигурност не е за всеки, но пък за сметка на това се радва на особена популярност този Свети Валентин, са възглавниците, върху чиито калъфки са изобразени вашите лица. Макар първоначално идеята дори за тези холни аксесоари да изглежда доста шокираща, то тя всъщност е много подходяща за вас, ако половинката ви обича да прегръща възглавницата си, докато спи например. Така, дори когато не сте заедно и му/й липсвате, те ще могат да ви почувстват в обятията си.

С особен сантимент се приема и възглавницата, изваяна във формата на част от мъжкото тяло. Преди хората с по-мръсно подсъзнание да си помислят нещо неприлично, бързаме да уточним, че става въпрос за мъжко рамо, ръка, гърди и корем. Идеята на този подарък е точно дамите да могат да се почувстват така, все едно са прегърнати от своя любим, докато си лежат на дивана. Различните видове възглавници могат да бъдат намерени на различни цени, гравитиращи обикновено между 25 и 35 долара.

Възглавница за прегръдки / Снимка Amazon

За ценителите на "черната романтика" (от черен хумор), каквато сме виждали, например в Ханк Хил в "Кралят на хълма" или Джей Причет от "Модерно семейство" - Amazon предлага на потребителите си да изненадат своите валентинки с ръчно изработен ковчег. Този вид подарък силно ни напомня на един друг, изключително популярен в САЩ в средата на миналия век, когато страниците на вестниците изобилстват от реклами за ваучер за кремация по повод Свети Валентин. Логиката зад тази идея била, че така всеки рационално мислещ човек би спестил притеснението и бъдещите (евентуални) мъки на половинката си. Но независимо дали става въпрос за ковчег или кремация, най-добрият подарък наистина ще е просто да се разделите.

В пъти по-ентусиазирано дамите например биха посрещнали като подарък

поставка за чаша за вино до душ кабината.

Или пък една от персонализираните книжки, в които мъжете могат всеки ден да изброяват какво обичат у своята половинка. Ролите, разбира се, може да бъдат и разменени.

Мъжете вероятно биха се зарадвали и на абонамент в магазин за крафт бира, марка за пържоли с монограм и др. За да сме честни – всичко, наистина всичко би било по-хубаво от ковчег и ваучер за кремация.

Материалните дарове далеч не са единствените, с които можете да зарадвате половинката си – макар че винаги е хубаво да сте готови поне с един парфюм – за всеки случай. Преживяванията също могат да бъдат приети като жест по повод Свети Валентин.

За някои това е чудесна възможност да паднат на едно коляно и да поискат ръката на своята избраница. Този "подарък", разбира се, не следва да се дава само защото е Денят на влюбените. Затова, ако искате да наблегнете на романтиката, но не сте готови да избирате годежен пръстен, добър вариант е да изненадате половинката си с пресъздаване на първата ви среща.

Можете да се върнете там, където сте се запознали, да хапнете в ресторанта от първата ви романтична вечеря, след което да се разходите до мястото на първата ви целувка. Имайте предвид, че жените са си спечелили славата на индивиди, които помнят до най-малката подробност. Затова ако изпитвате и най-малкото съмнение за някоя от набелязаните спирки, то най-добре я пропуснете. В противен случай рискувате навръх Свети Валентин да сте си подарили скандал.

Общият дом също може да бъде много романтичен, стига с половинката да сте на една вълна в това отношение. Можете да се отдадете на емоциите в спалнята, да гледате любим романтичен филм, да си направите сами (или поръчате) романтичната вечеря, но и още можете да поиграете на настолни игри, да си измислите състезание по сладкарство или да се отдадете на друга дейност, която би ви донесла радост у дома.

Масажите за двойки е друга добра алтернатива на материалните подаръци за Деня на влюбените. Тук отново трябва да проучите обаче дали вашият партньор е привърженик на този вид спа глезотии. Релаксиращите масажи иначе са добър вариант да прекарате време заедно, докато и двамата се наслаждавате на подаръка, спокойствието и допълващите се нежни аромати. А след края на "сеанса" току-виж сте в по-добро настроение и за еротични приключения.

Сред по-нестандартните преживявания, с които можете да изненадате половинката, е приказно пътуване – препоръчваме с влак, най-добре с теснолинейката. България неслучайно е известна с красивата си природа, чието изящество не се променя дори и при падналите снегове, характерни за февруари. В случай че не искате да излизате от града, можете да изпитате способността ви да играете отборно, като доброволно се заключите в някоя ескейп стая.

 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май