ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА МАТРИЦАТА: Пълна астропрогноза за 2023 г. (ВИДЕО)

ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА МАТРИЦАТА: Пълна астропрогноза за 2023 г. (ВИДЕО)

Посрещнахме една година, която ще е под знака на седмицата – числото на Сатурн, през която не само господарят на кармата, но и Плутон – планетата, която астролозите свързват с тайните служби, ще оставят своят отпечатък върху събитията. Това ще е една динамична и трудна година за тези, които са смятали, че ще въведат нов световен ред и ще управляват Земята, прогнозира астрологът д-р Светла Балтова, цитирана от Флагман.бг.

Промяната, която тя свързва с Божествената намеса, ще е неизбежна и ще засегне в голяма степен Европа, където ще се появи нов световен лидер. През 2023-та ще започне и Българското възраждане, каза на лекция пред астролози специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология на лекция. Видеозапис със словото й е публикуван в YouTube каналът на Портал 12.

Според нея семенцето на 2023-та е било посято в полунощ на 21 декември – зимното слънцестоене, а пролетните му кълнове ще се виждат на другата кардинална точка – пролетното равноденствие на 21 март, когато по думите й е и духовната Нова година.

България няма да приеме еврото, защото ще настъпи такъв хаос в Европа дотогава, че на никой няма да му е до това, прогнозира астрологът д-р Светла Балтова

Другият важен фактор са преместванията на външните планети (Уран, Нептун, Сатурн и Плутон), тъй като движението им е изключително бавно и е доказано в човешката история, че тяхното преминаване в определен астрологичен знак влияе на хората, като предизвиква големи социални и природни промени, обясни д-р Балтова.

"Слънчевите и лунните затъмнения пък са били средството, чрез което старите звездобройци са предсказвали каква ще бъде годината. Слънчевите през 2023-та са две. Толкова ще са и лунните", уточни тя.

На 21 декември Слънцето бе на най-ниската точка върху звездната астро карта, която по думите й прилича на сцена. На нея се вижда, че царят е доста надълбоко потънал, т.е. 2023 ще е трудна за управляващите, прогнозира лекарката-астролог.

"В обществената астрология всяко от светилата играе известна роля, съответстваща на определени социални слоеве. Слънцето е царят, владетелят, вождът. Народът е Луната. Марс са военните, Юпитер – мъдреците, жреците и банкерите. Уран са външните връзки, Плутон – тайните служби, Сатурн – редът, Венера – хората на изкуството, Меркурий – на словото, информацията и т.н.", обяснява тя.

От една страна през 2023 година ще падат глави на властници, а от друга – ще излезе нов световен лидер, подчерта известният астролог.

"Луната в знака Стрелец, който е динамичен, войнствен, е в съвпад с една от неподвижните звезди – Антарес, а срещу нея стои Марс, т.е. народът ще се изправи срещу военните. Марс пък е в съвпад с другата кралска звезда Алдебаран. В световен план ще има доста масови протести, бунтове. В тази година на привиден хаос се раждат семената на новото", прогнозира тя.

"Секстилът, който е наричан ръката на Бога, се намира между Слънцето и Сатурн. Това се смята, че е Божията намеса. Фактът, че точно Сатурн образува този аспект и че сме Сатурнова година, ме кара да мисля, че ще има много голяма намеса в работите на Земята, които са достигнали до някакъв предел и той вече се подчинява на Закона за формата, според който всяко нещо може да се разшири до определена граница и след това се разрушава", коментира д-р Балтова.

Тя припомня, че ръководителят на Бялото братство след Петър Дънов - Борис Николов е давал пример с великите империи, които са стигали до разцвет и когато са искали още повече да се разширят, са колабирали. Сега има една такава империя, която вероятно ще последва примера им, изтъкна астрологът.

 "Слънцето е в точен 90-градусов квадрат с Юпитер, който влиза в Овен и това е динамиката на промяната. 2023-та е година на промяната", добави тя.

"Юпитер е планетна енергия, която предизвиква разширяване на съзнанието на човека, нови възгледи за живота, разгръщане и освобождаване от догмите. Това ще стане по различни начини. Няма да е само чрез катаклизми и чрез лошо, а и те няма да са толкова на физически план, колкото на социален и икономически", обясни д-р Балтова.

През март ще се изважда на външен план всичко, което е скрито в дълбините и предизвиква разрушения и поражда предизвикателства към съществуващото

"На 20 март, когато е пролетното равноденствие, когато Слънцето влиза в Овен, а Луната и Нептун извървяват последните градуси на Риби. Това е краят на един цикъл и започването на нов, но по-важното е, че тогава двете планети, които предизвикват респект в астрологичните среди – Сатурн и Плутон променят знаците си. При Сатурн това става през 29, а при Плутон – на 260 години веднъж", подчерта тя.

"Плутон влиза във Водолей, но ще се връща пак в Козирог. До 2024 г. ще тече нишка между двата знака, а след това ще навлезе окончателно във въздушният знак, който е свързан с властта и властолюбието, но от друга страна това е Хадес – господарят на подземното царство. Той изважда на външен план всичко, което е скрито в дълбините и предизвиква разрушения и поражда предизвикателства към съществуващото", изтъкна астрологът.

"Излизат проблемите. Всичко, което е било замитано под килима, избухва. От дълбините излизат процесите и в човешката душа. Затова и добрите психолози имат силен Плутон, тъй като умеят да изваждат стаеното от подземията на душата, което ни предизвиква кризи. Карл Юнг (б.а. създателят на аналитичната психология) казва, че съдбата е това, което не осъзнаваме. В социален план също има неща, които трябва да бъдат осъзнати", добави тя.

Д-р Балтова припомня, че в началото на предишният 260-годишен цикъл на Плутон Паисий Хилендарски завършва през 1762 г. "История славянобългарска", а през 1777-1778 г. започва българското възраждане.

"Сега предстои нещо такова за България. Ще се появят източници или човек, които ще пренапишат българската история. Ще излязат наяве неща, които са потулвани. Това ще се случи през следващите години и ще се знае истинската история на България, което ще ни направи по-независими и по-просветлени. Очаква ни епоха на просвещение и ново възраждане за България", подчерта астрологът.

Според нея, Плутон носи пречистване и извисяване на съзнанието.

"Конфликтът в Украйна се е породил преди около 30 години. През 2023-та ще има приключване", прогнозира тя.

"Двата знака Риби и Водолей носят в долния си полюс хаос и безредици. Дори в окултната медицина, когато са недобре представени, предизвикват рак. Всъщност сегашното човечество боледува от рак, но идва неговото изцеление", констатира лекарката-астролог.

"Другата важен момент от 2023 година е Слънчево затъмнение на 20 април в последния градус на Овен. Той е смятан за критичен, защото в него се изразява енергията на знака по най-кондензиран начин. Тук тежестта пада върху следващият знак Телец. т.е. започва нещо ново, което е градивно. Телецът е изгряващ знак, точка на щастието", обясни тя.

"Не бива да чакаме някой да дойде отгоре и да промени нещата. Трябва всеки да работи индивидуално и ще види плодовете на труда си. Това, което е практично ще е в разцвет. Трите пролетни месеци ще са ключови за тази година. Това е време за пренареждане на матрицата", изтъкна д-р Балтова.

"Месец май е важен, защото тогава са много мощни планетните енергии и те ще разклатят всичко, което е свързано с банки, инвестиции и финанси. Ще остане това, което е здраво. При лунното затъмнение на 5 май пък се активира оста на сигурността и притежанията – Телец и Скорпион, като Слънцето тогава е в съчетание с Уран и обещава непредсказуеми действия в областите, които са под знака на Телец. В индивидуален план може да има нужда от преосмисляне на ценностите на човека, от освобождаване на ненужни вещи", добави тя.

"От 5 до 20 май човек ще може да разчита само на златото в себе си, т.е. на доброто. В обществен план всичко, което е стабилно, ще е нашата опора", казва астрологът.

Според нея, човек трябва да слуша сърцето си, тъй като там са написани законите на битието. Много добре знаем кога постъпваме лошо, добавя тя.

"Лятото ще е по-спокойно. Много процеси вече ще са активирани. Тогава ще се е случило нещо, което ще ни промени съзнанието. В дните около 8 август ще има изостряне във финансов и в политически план. При есенното равноденствие пък е налице известно затишие, за да дойдем до следващото слънчево затъмнение на 14 октомври, когато започва въдворяване на по-голяма справедливост в обществено-политическия живот", прогнозира д-р Балтова.

Есенното затъмнение ще пренареди нещата в Америка. Няма да потъват континенти, а управляващи прослойки

"Сянката на това затъмнение минава изцяло върху картата на Северна и на Южна Америка. Процесите ще засегнат предимно тези континенти. Есенното затъмнение ще пренареди нещата в Америка. Няма да потъват континенти, а управляващи прослойки", подчерта тя.

Според нея, България няма да приеме еврото, защото ще настъпи такъв хаус в Европа дотогава, че на никой няма да му е до това.

"До края на годината ЕС ще претърпи много сериозни промени. През май и през лятото ще настъпи голям срив във валутите", прогнозира астрологът.

"В страната ни ще бъдат много нестабилни процесите. Независими кой ще вземе властта, няма да я задържи дълго. На пролет ще има нов лидер, но това не важи за България, тъй като страната ни не е под знака Овен. Отнася се за Германия и Англия. Оттам ще излезе нов световен лидер, който ще се опита да дръпне нещата в по-позитивна посока", обясни тя.

"Иска ми се и за България да видя подобно нещо, но за съжаление не се забелязва това. След три години, когато Уран ще измине пътя си в Телец, ще влезе в Близнаци – знака на образованието. Тогава и помен няма да остане от настоящото образование. Дотогава децата трябва да бъдат в добри ръце, които да им покажат нещо, което е истинско", заяви астрологът.

Тя припомня думите на Учителят Петър Дънов за кухата земя и за другите цивилизации в дълбините й, които са много по-развити от нашата. Той дори казва, че човечеството е пръснато по целия Космос. Ние сме част от него, добавя д-р Светла Балтова.

 

 

ключови думи:
д-р Светлана Балтова

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май