Остаряването в 240 секунди

Ето как неусетно преминава цял един човешки живот
Остаряването в 240 секунди

Ако има една тема, която винаги ще бъде актуална за видеозаснемане и фотографиране, това е остаряването. Примерите за това са безкрайно много – снимките "преди" и "след" на Ана Оливейра, завръщането в детството на Ирина Уернинг, миналите отражения на Том Хъси, стоте години живот на Ярун Волф и т.н., и т.н.

Новият проект, с който бихме искали да ви запознаем, е на режисьора Антътни Сернелио и е нещо особено въздействащо и невиждано от нас досега. Преди време Сернелио попада на семейна сбирка на приятелката си Даниел и там заснема всички нейни роднини – от най-малките й братовчеди, до бабите и дядовците на преклонна възраст. Впечатлен от приликата между тези хора, след завръщането си той започва да подбира снимките, на които се наблюдава най-голямо сходство между лицевите характеристики. Подлага ги на допълнителна графична обработка и след това ангажира двама аниматори (Нейтън Мейер и Едмунд Ърл) да слеят изображенията във видеоматериал.

Финалният резултат е колкото странен за окото, толкова вълнуващ за съзнанието. Във всеки един момент видеото изглежда така, сякаш се взирате в напълно неподвижен портрет. Преходите между отделните изображения са толкова деликатни, че спокойно бихте могли да заключите, че в продължение на четири минути не се случва абсолютно нищо. Погледнете ли първото и последното изображение обаче, ще осъзнаете, че между тях е изтекъл цял един живот.

Не се изкушавайте да разцъквате из клипа обаче – сложете си слушалките и го изгледайте в цялост. Няма да съжалявате :)

Още визуални проекти на тема "остаряване" ще ви поднасяме на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май