Рибата е полезен и вкусен продукт, чиято консумация се препоръчва горещо от всички диетолози по света. Рибена чорба, суши, рулца, сушена, пържена, печена риба... Списъкът с ястия е безкраен и всичко е в ръцете на готвача!
За съжаление, рибата, особено пържената, си има един сериозен минус - специфичната миризма, която оставя след себе си.
Добрата новина е, че не трябва да се отказвате от този продукт, защото миризмата може да се отстрани доста лесно. В мрежата опитни домакини се надпреварват да споделят малките си трикчета, с които премахват аромата от апартамента си. Ако сте фенове на пържената риба, не е лошо да вземете предвид съветите им.
Тази превантивна мярка е изключително ефективна. Преди пържене трябва да мариновате рибата. Така при термична обработка тя няма да изпуска неприятна миризма, а ако това се случи, тя няма да е толкова натрапчива.
За да избегнете нежеланите аромати, предварително, за 20-30 минути, може да я поставите в мляко, лимонов сок или бира.
По време на пържене може да добавите в тигана няколко парченца картофи или моркови. Те перфектно абсорбират миризмата на риба.
Преди да започнете с пърженето, не забравяйте да отворите прозореца в кухнята и да затворите вратите към съседната стая. Така няма да умиришете цялата къща.
Още по-добре е и ако включите абсорбатора.
Ако комбинирате всички тези методи, шансовете да убиете неприятна миризма се увеличават значително.
Как бързо да премахнете миризмата на пържена риба
Тези полезни съвети ще ви помогнат да се отървете от неприятната миризма, ако не са били взети превантивните мерки.
На първо място, трябва да проветрите кухнята и другите стаи.
Мокрото почистване също премахва миризмата на риба. За по-голям ефект можете да добавите етерични масла или трапезен оцет към водата.
Ако сте пекли рибата във фурната, спасението след приготвянето ѝ е лимонова кора.
Кафе на зърна
Очарователният аромат на кафе ще се справи перфектно с миризмата на риба. Достатъчно е да вземете една шепа и да ги запържите в тигана.
Само след няколко минути ще забравите за неприятните последствия след приготвянето на вашия кулинарен шедьовър.
Вода и оцет
Това е прост и безопасен начин за намаляване на миризмата в кухнята и в апартамента като цяло. За целта изсипете в тенджера малко вода и добавете оцет. Не покривайте тенджерата и оставете водата да заври. Водно-оцетните пари перфектно абсорбират неприятните миризми, пише jenata.blitz.bg.
Добави коментар