Никога не подарявайте ръкавици! Ето защо

Никога не подарявайте ръкавици! Ето защо

Подаръкът е класическият символ на уважение, любов и почит към даден човек. Той се изразява в предметна стойност или под формата на ласкав жест, с който да демонстрирате топли чувства.

Обикновено подаръкът се поднася на специален повод, който може да бъде празник, годишнина или друго значимо събитие. Често обаче изборът на най-подходящия подарък може да отнеме солидно време, прекарано в търсене и колебание. Макар че е всеобщо схващането, че има значение жестът, а не подаръкът, то е препоръчително да бъдете запознати с подаръците, които трябва да избягвате.

Един от подаръците, който не се препоръчва за подаряване на близък или познат, са ръкавиците. Една от причините е, че ръкавиците се приемат за символ на древни магически ритуали с негативно предназначение. Някои вярвания свързват ръкавиците с поверието, че хвърлената ръкавица означава дуел.

Още една причина ръкавиците да бъдат смятани за неподходящ подарък е, че те се свързват с отрицателна енергия. Вярва се, че подаряването на ръкавици означава да поднесете на някого предмет с негативно енергийно влияние.

Ако все пак получите за подарък ръкавица или друг неподходящ предмет, то това не е причина за притеснение. В този случай можете лесно да нарушите поверието, като се опитате да откупите своя подарък чрез монета. Това означава да дадете паричката на дарителя. По този начин символично заплащате за своя подарък и той вече не носи отрицателно значение, пиши съновник.бг.

 

ключови думи:
ръкавици

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май