Мамарексия?!?

Плашеща тенденция се наблюдава в САЩ
Мамарексия?!?

Свикнали сме да си представяме, че бременните жени би трябвало да хапват за двама. Обаче, изглежда голяма част от американските мами не са на това мнение.

Защото напоследък вълна от "майки-анорексички" буквално заля Ню Йорк. Мнозина наричат въпросното явление - "мамарексия". Терминът идва от английски език и е получен от сливането на думите майка+анорексия.

Вдъхновени от личния пример на известни жени като Виктория Бекъм, Джесика Алба и Бетъни Франкел, много дами се подлагат на абсурдни диети и неподходящи за тях спортни програми, без да се съобразяват с особеното си положение.

Плашещата тенденция е толкова широко разпространена в града на Голямата ябълка, че спортните брандове вече се възползват от ситуацията, като бързат да лансират своите нови модни линии за бременни. Дрехите би трябвало да подтикнат бъдещите майки към супер активен начин на живот през целия период и съвсем до края на бременността. На всичкото отгоре се предлагат на пазара в учудващо скромни размери.

Редица медицински представители вече изразяват загрижеността си за бъдещето на съвременната жена, създателка на живот.

Американският диетолог Лиза Кон смята, че все пак Виктория Бекъм е най-добрият пример за опасностите, които крие новият тренд:

"В осмия месец Бекъм е абсурдно слаба, независимо че непрекъснато повтаря колко здравословен е хранителният й режим. В същото време тя изобщо не изглежда добре – бледа е и има дълбоки сенки под очите, които се опитва да скрие под тъмните очила", коментира Лиза.

Само че бившата спайска няма да спре дотук. След като роди четвъртото си дете и зарадва татко Дейвид, Вики планира да се подложи на супер диета, с която да успее да смъкне 10 килограма за светкавично бързо време. Което не звучи никак здравословно, нали?

Надяваме се, че въпросната тенденция няма шанс да акостира и у нас. Считаме българките за достатъчно разумни жени и страхотни майки.

Иначе е твърде жестоко да лишаваш детето си по необясними причини и докато още е в утробата ти.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 3
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 3
    от Не е посочен | 16.06.2011 | 16:40
    Отговор на коментар #2 от : :) Теодора, ти май си уцелила златната среда! Поздравления!
  • 2
    от Не е посочен | 16.06.2011 | 15:43
    Нека да спортуват разумно, но тряжва и да се хранят правилно, не двойно. Аз съм на 40г. и имам три деца, последното е на 2 години. спортувах до края на 7 - 8 -ми месец и се върнах в залата два месеца след като родих. Хранех се нормално - месо, зеленчуци, плодове, млечни продукти, шоколад. Избягвах тестени и други сладки.
    важно е децата ви да са здрави!!!
  • 1
    от Не е посочен | 16.06.2011 | 12:32
    Абе и тук е същото.
    Имаме 3 бременни в офиса и 3те в гръб не личи че са след 6ти месец.
    Ходят ми на фитнеси, бягат на пътеки, не ядат почти, че после "Как ще ги свалят тези килограми" - Явно детското здраве и майчиния инстинкт не е толкова силен колкото този за добре иглеждащи MILF-ове...

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май