Лудостта в картини

Един фотопроект, който е по-красноречив от хиляди диагнози
Лудостта в картини

В продължение на цели девет години фотографът Джон Уилям Кийди се бори с едно състояние, което генерално се диагностицира като тревожно разстройство. В зависимост от това в кой учебник ще погледнете, ще прочетете различни неща по повод това психично заболяване, но в най-общия случай става дума за страх, вътрешна напрегнатост, раздразнителност и слаба концентрация.

Джон винаги се е притеснявал, че не се вписва в нито една компания, а на моменти е толкова нервен в присъствието на други хора, че пристъпва в магазина само, ако в него няма други клиенти. Той не говори с голяма готовност за невротичното поведение, което е присъщо на такива като него, но това не означава, че мълчи.

В серията от фотографии, озаглавена It's Hardly Noticable (Едва забележимо е, буквален превод от англ. ез.), Кийди много добре описва странните състояния, характерни за "ненормалните" с неговия проблем. Също така, той се опитва да хвърли един критичен поглед върху идеята за "нормално", поставена в контекста на едно общество, където твърде малко личности биха могли да се определят като наистина нормални.  

Както можете да видите от снимките в галерията Джон е направил всичко възможно, за да представи сериозната тема по възможно най-приемлив за широката публика начин и на места дори е подходил с чувство за хумор. Нека това не ви изкуши да подцените сериозността на заболяването му. Още от неговите фотопроекти можете да разгледате на сайта му, а още от нас - на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май