Леденият риболов

Гмурни се, пробий леда, наслади се на победата!
Леденият риболов

Здравейте! Както може би сте разбрали, от вчера съм подводният кореспондент на Fit&Well. Активният начин на живот трябва да бъде проследяван във всичките му форми, навсякъде. Затова и не се спираме пред нищо, когато изпълняваме служебния си дълг. Странното ми влечение към водата и настъпващата зима вероятно подготвиха почвата за настоящия материал. В него ще ви покажа как хората се борят с налягането, за да ловят риба по по-трудния и красив начин :)

Не знам дали приемате за правилно причисляването на риболова към спортовете. Аз лично считам, че той е добър начин да изкараш няколко часа, дремейки на шезлонга в очакване на кълвяща риба. Разбира се, риболовът може да бъде и вълнуващ в онези минути, когато стръвта ни бива надушена от "големия шаран", "стокилограмовия сом" или хитовия напоследък "дунавски амур-чудовище"...

Още по-необикновен обаче риболовът може да ви се стори тогава, когато пробиете повърхностния слой лед, седнете и зачакате да клъвне... не, не само не сядате, ами и се гмурнете за своята водна плячка! Тогава ще имате усещането, че наистина се борите за нея.

Предстои ви да разбиете и още един слой лед, след което да пуснете въдицата и да зачакате, полюшвани леко от подводното течение. Сигурно и удоволствието от наловената риба е много по-голямо, когато изтеглите въдицата и заплувате отново към повърхността...

Само че вече си представихте колко сложно е всичко това. Не всеки от нас има водолазен костюм под ръка и му се занимава да плува на студено. И не всеки трябва да прави това. Само че има достойни, смели и авантюристично настроени хора, готови да опитат нещо подобно и да го заснемат. Нека се насладим на делата им!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май