Каква енергия носят пълнолунието и новолунието?

Каква енергия носят пълнолунието и новолунието?

Луната оказва голямо влияние върху всички нас, макар много хора да не си дават сметка за това. Неслучайно в астрологията знакът на Луната е изключително важен, когато става въпрос за разгадаване личността на човек. Каква енергия носят пълнолунието и новолунието?

Духовно значение на лунните фази

Луната и слънцето излъчват различни честоти и тези енергийни вълни влияят не само върху приливите и отливите на земята, но и върху водата в телата ни - въздействайки на нашите емоции, поведението и съзнанието ни.
Слънцето представлява нашата идентичност, нашата личност, нашето его. Слънцето е начинът, по който всеки от нас отдава "светлината си" навън към света. То дава сила, смелост и е израз на мъжкия архетип.

Луната от своя страна представлява нашия вътрешен свят, нашите скрити емоции, желания и нужди. Луната още се свързва с несъзнателните модели, миналото и женския архетип. Чрез нея чувстваме, учим се от миналото и имаме възможността по творчески начин да изразим нашата същност.

 

Енергията на пълнолунието

Пълнолунието бележи средата на 29-дневния лунен цикъл.

По време на пълнолуние луната се намира точно срещу слънцето – напълно осветена от светлината му. Противоположните позиции на луната и слънцето по време на пълнолуние може да създаде предизвикателен и интензивен аспект на енергията, но също така и много мощен потенциал. Енергията на всяко пълнолуние се повлиява от зодиакалния знак, в който то се случва, но винаги има тенденция за усилване на емоциите, чувствата, умствените процеси и сънищата. Пълнолунието е мощно време, което е подходящо за това човек да помисли над нещата, за които е благодарен и най-вече за живота като цяло. Много пъти пълнолунието засилва творческите енергии в хората и се появяват импулси за действие в тази посока. От друга страна по време на пълнолуние човек може да осъзнае, че това, което си тръгва от живота му, просто вече няма място в него.

Енергията на новолунието

Новолунието бележи началото на 29-дневния лунен цикъл.

По време на новолуние луната се намира между земята и слънцето, следователно тогава ние не виждаме осветената част на луната. По време на новолуние луната и слънцето са в един и същи зодиакален знак, давайки тласък и концентрация на енергията. Новолунието е чудесно време за намисляне на желания, определяне на намерения, записване на цели и започване на нови проекти. В тъмнината на новолунието, която може да се сравни с плодородна почва, човек има възможност да засади семената на своите желания. Трябва да го направи, като съзнателно фокусира своите ум, тяло и дух върху усещанията на своите желания.

Енергията на нарастващата луна

Луната нараства, когато преминава от новолуние към пълнолуние – следователно осветената част постепенно се увеличава по размер. По време на нарастващите фази на луната енергията на новолунието продължава да се усеща и намеренията/целите се изграждат. През този период човек трябва да остави неговото любопитство и сънищата му да го водят към вярната посока за реализиране на желанията. По време на нарастващата луна може да забелязвате повече синхроничността, което от своя страна ви приканва да се опитате да пуснете контрола и да се доверите на вселената.

Енергията на намаляващата луна

Луната намалява, когато преминава от пълнолуние обратно към новолуние – следователно осветената част постепенно намалява по размер. По време на намаляващите фази на луната енергията се забавя, движейки се навътре. Това е подходящ период, по време на който човек може да "спре" и да се опита да разбере какво се случва във вътрешния му свят. Важно е човек да използва времето на намаляващата луна по-скоро в ролята на "наблюдател", който може да усети кои области от живота му са в хармония и в кои се усеща напрежение, задушаване или проблематичност. По време на намаляващата луна е добре да почетем както силните си страни, така и да открием и признаем своята "тъмна страна". Само по този начин ще имаме възможност да разпознаем повтарящите се модели, които имат нужда от преработка.

Източник: Rozali.com
ключови думи:
Луна

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май