Как да съхраните любовта помежду си, когато сте на стотици километри един от друг

Как да съхраните любовта помежду си, когато сте на стотици километри един от друг

Разстоянието между двама влюбени със сигурност е един от най-трудните тестове на силата на една връзка и ако и двете страни не са готови да положат допълнителни усилия, тогава тази връзка е обречена, пише trafficnews.bg.

Ето няколко съвета как да поддържате искрата помежду си, дори ако не се намирате на същия континент:

Уверете се, че сте на едно и също мнение относно комуникацията

Комуникацията е ключова във връзките от разстояние, но често двойките приемат, че просто ще "разговарят" всеки ден в зависимост графика им. Но "говоренето" може да означава различни неща за всеки човек. Чатене? Говорене по телефона? Видео чат? Имейл? Изберете това, което е най-приятно и за двамата.

Уговорете си виртуални срещи

Макар и седмицата да позволява най-вече чатене и бързи разговори по телефона, една уговорена среща в Skype ще ви помогне да се почувствате по-близо до партньора си, независимо къде се намирате двамата.

Насърчавайте близост

Какво ще правите по време на срещата си? Някои двойки са открили за продуктивно вършенето на съвсем ежедневни неща заедно, макар и виртуално. Това може да бъде готвене едновременно (макар и отделно), гледане на филм заедно или обсъждане на книга, която и двамата сте чели.

Отбележете в календара си всички планове за пътуване

Редовните посещения са от голяма важност, когато сте във връзка от разстояние. Редуването на това кой ще ходи при другия е особено важно, но доктор Ани Хесех, лицензиран психолог от Hope and Sage Therapy в Торанс, Калифорния, съветва да си уговаряте срещи някъде по средата. Тя смята, че това е не само справедлив компромис, но също така позволява на двойката да се наслади на ново място заедно. Комбинацията от вълнението, което носи разглеждането на един нов град с тръпката от срещата с любимия ще направи щастието още по-голямо.

Открийте чара на бавната кореспонденция

Бързият отговор с емотиконка по чата или със селфи на селфито са със сигурност приятни, но отделянето на време за писане на писмо или изпращането на колет добавя елемент на изненада и малко романтика във връзката.

Интересувайте се от емоционалното здраве на другия

Всяко човешко същество, независимо дали е във връзка от разстояние или не, има добри и лоши дни. Но за тези, които са във връзка, където живеят или виждат партньора си всеки ден, има ниво на комфорт, което е свързано физическото присъствие на любимия човек. Важно е да споделяте открито за всички аспекти от живота си, независимо дали става дума за хубави или лоши неща.

Имайте свои собствени цели

Може да ви се стори, че крайната ви цел е споделянето на дом (или поне пощенски код) с половинките, но не забравяйте да запазите и личните си цели на преден план. Споделяйте тези стремежи с партньора си, за да могат те да ви подкрепят и да се уверите, че и двамата сте се насочили в същата посока.

Потърсете подкрепа в местна общност

Има онлайн групи за всичко, включително и за двойки във връзки от разстояние. Независимо дали става въпрос за група във Facebook или местна такава, потърсете система за поддръжка, която наистина може да разбере през какво преминавате.

Състезавайте си приятелски помежду си

Някои казват, че онлайн игрите са една от най-популярните дейности за свързване в общността на хората с връзки от разстояние - няма нищо друго като малко приятелска конкуренция, която да разпали страстта. Но дори и да не си падате по видеоигри, можете да опитате нещо като това кой може да получи най-добрия резултат на тривиа в приложения като Learned League.

Определете дата за преместването ви заедно - или поне общ план

След като е ясно, че и двете страни се интересуват от връзка с дългосрочен план, започнете да правите планове за обединение. Разбира се, такива планове биха изглеждали различно за всяка двойка, но ако знаете, че вашата връзка от разстояние няма да е такава завинаги, ще ви се струва, че тежките дни си заслужават.

ключови думи:
онлайн чат

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април