Как да се сбъднат новогодишните желания

Как да се сбъднат новогодишните желания

Известна е силата на желанията, помислени или изречени в Новогодишната нощ. Има духовни учения, които са категорични, че съществува и определено време, когато се отварят вратите към вселената, а мислите ни поемат към космическото пространство. Няма да се спираме на подобни хипотези, научни и по-малко научни, оспорвани или повтаряни като мантра, а ще ви предложим начин наистина да постигнете мечтите си през идващата година.

Става дума за състояние, чрез което материализираме мислите си и те се превръщат в действие, водещо до изпълнение на самата мечта – психология, когато съзнанието и подсъзнанието работят заедно, за да стигнем до целта.

Стъпките се само четири и те са много конкретни: поставете си много, ама много ясни цели и желания; напишете ги на лист хартия; представете си ги и после забравете за тях. Ако обаче става дума за Новогодишната нощ, би трябвало да направим една честна равносметка на тези 365 дни и да благодарим както за доброто, така и за лошото. Ако това го превърнете в традиция, то само след година ще забележите промяната.

Най-подходящото време за този магичен ритуал-равносметка-обещание е привечер, след като сме приготвили празничното меню и семейството се е поуспокоило в очакване на полунощ. Изберете си място вкъщи, където ще се отпуснете и няма да бъдете обезпокоявани. Трябват ви два плика и два красиви листа за писане – цветни с розови, зелени или приглушени тонове. Нека пред вас да гори свещ, би било добре, ако звучи спокойна музика.

Започнете с равносметката
Отворете календара си и прелиствайте по месеци. Припомнете си всичко, което можете. На листа записвайте онези хубави мигове, които сте преживели: един прекрасен ден в Етъра, вечерна разходка на брега на морето, уикенд при стари приятели, промяна на професионалните ви задължения, посещение на голям концерт, раждане на дете в семейството. Няма ограничения за спомените и фантазията ви. Благодарете на съдбата за тези светли мигове, които сте имали. Настъпете още по-смело – напишете и за лошите неща, които са ви отминали, простете на измислени приятели или на върли врагове за обидите. Ще ви олекне, ще ви стане топло на душата, ще се отворите за нови хоризонти, ще видите примамващи перспективи и възможности за развитие.

Какви прекрасни неща са се случили в живота ви! Вижте колко стойностни и верни приятели са ви подкрепили! И колко много ви обичат хората, които вие обичате! Толкова добри хора сте срещнали през годината, която си отива.

Какво да направим с този списък-равносметка? Сложете го в плик и го надпишете. Ако правите ритуала вече няколко поредни години, то това ще бъде пликът, в който сте "скрили" от себе си желанията си от минала година.

Желанията ви за новата година
Вземете втория лист и преди да започнете да изреждате желанията, които имате, помислете добре. Желанията трябва да са конкретни и да могат да се измерват и съпоставят с действителността. Пожелайте си съвсем достижими неща: да подобря знанията си по английски, като се запиша на вечерен курс; да спестявам по 30 лева месечно за екскурзия до Охрид; да отида на курс за повишаване на знанията и квалификацията си; да помогна на приятел, който се грижи за болната си майка; да спя повече, за да се справя със стресови ситуации; да открия фирма за частни уроци по музика; да започна да тренирам и да отслабна с 10 кг…

Списъкът е много дълъг, но вие изберете това, което е лично ваше и може да го осъществите. Мислете рационално, съвременно, а емоциите само да ви дават тласък в тази толкова творческа работа. Желанията не трябва да са повече от десет, ще ви трябват сили и време да ги изпълните. Формулирайте всеки ред, който пишете, прочете го на глас. Представете си каква ще бъде стратегията ви, за да се сбъдне мечтата ви, и коя тактика е подходяща. Визуализирайте желанието, дайте му образ и плът. Повярвайте в мечтата си, тя вече е зрима за вас.

Сгънете листа и го сложете във втория плик, напишете "Желания за … година" и го запечатайте. Отворете плика на 31 декември следващата година. Ще се учудите, когато, четейки желанията си, ще откриете, че почти всичките ви мечти са се сбъднали.

Вярвайте в себе си и бъдете положително настроени за промени. Ще стигнете далече и ще си повтаряте, че сте родени под "щастлива звезда".

ключови думи:
новогодишни желания

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май