Как да опитате да спасите връзка, която е на приключване

Как да опитате да спасите връзка, която е на приключване

Връзките са сложен механизъм от отношения, ситуации, в които характерите се проявяват, навици, ежедневни ангажименти, проблеми, обстоятелства, които постоянно се опитват да сринат щастието между партньорите. Ако хората в една връзка не съумеят да се справят с всички тези негативни фактори, всичко красиво, положително и щастливо, което им се случва, може да пострада и да се окаже недостатъчно, за да продължат напред заедно.

Какво можете да направите, за да спасите връзка, която е напът да приключи?

Поставяйте акцент върху хубавите спомени, припомняйте си приятни моменти
Когато се опитвате да спасите връзката си е добре целенасочено да се концентрирате върху щастливите и хубави моменти, които сте имали заедно. Те ще ви помогнат да преоцените доброто и лошото, което сте преживели заедно. Доброто може да победи, стига да го извадите на повърхността и да се съсредоточите върху него.

Бъдете загрижени
Ако показвате, че не ви пука за човека до вас, съвсем нормално е да получите същото отношение. Но за да спасите отношенията си и връзката си, която е напът да приключи, е важно да демонстрирате загриженост. Показвайте, че не сте изгубили интерес и че ви пука за това как се чувства партньорът ви.

Слушайте партньора си
Показването на внимание към това, което партньорът ви казва и споделя е начин да демонстрирате любов и грижа. Когато той вижда, че за него сте важни и че се интересувате от мнението, чувствата му, това, което споделя и казва, това може до голяма степен да помогне да спасите връзката си.

Не допускайте конфликтите да ескалират
По време на конфликт всичко може да бъде казано – както онова, което е необходимо, така и неща, които не трябва да казвате. В яда си може да се самозабравите и да допуснете нещата да ескалират. Именно това не трябва да правите, ако искате да спасите връзката си.

Не припомняйте стари спорове
Изваждането на скелети от гардероба е най-лошото, което можете да направите в една връзка. Навременното разрешаване на конфликтите е много важно, за да запазите добрите отношения и уважението. Ако имате навика да припомняте стари случки, които са ви скарали, това ще ви изиграе много лоша шега в дългосрочен план, съветват от az-jenata.bg.

ключови думи:
връзки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май