Как да носим пръстените правилно

Как да носим пръстените правилно

Открай време аксесоарите са перфектното допълнение към всеки външен вид и всяко облекло. Те могат да ни накарат да изпъкнем, да се отличим и да изразим индивидуалността и стила си. Пръстените например са едни от най-разпространените аксесоари както сред жените, така и сред мъжете. Навярно сте запознати със символиката на годежния пръстен и знаете, че той се носи на безименния пръст. А знаете ли какво означава пръстенът на палеца? Или на показалеца? Ами на средния пръст или кутрето? Всеки от тях има своята символика и носенето на кой да е пръст не служи единствено за естетика или разнообразие. Ако искате да разберете повече за значението и етикета на пръстените и това къде и как се носят, не спирайте да четете!

Значение на пръстена според пръста, на който се носи

Знаехте ли, че хората, които по-често носят пръстените си на лявата ръка, са по-творчески ориентирани, а тези, които предпочитат да носят пръстени на дясната, са склонни да показват желание за контрол както в собствения си живот, така и в този на останалите хора? Вярванията като това са безброй, но символиката е една и съща. А пръстът, на който сме избрали да носим пръстена си, до голяма степен може да издаде същността на характера ни. Освен това той може да отрази правилно и вътрешното състояние на човек и да подскаже за това как той вижда заобикалящия го свят. Ето какво означава носенето на пръстени на всеки отделен пръст:

Палец

Носенето на пръстени на палеца обикновено означава, че притежавате силна воля и сте свободолюбива личност. Характерни за вас са също нестандартният и отличителен начин на мислене и обличане, както и либерализмът в любовта и въобще начина на живот. Вярва се, че ако човек е по-избухлив, носенето на пръстен на палеца може да помогне за по-бързото успокояване и усмиряване на агресията, както и за влизане в хармония с вътрешния му свят.

Показалец

Пръстен на показалеца обикновено означава амбиция за лидерство и сила. В миналото кралете и знатните личности са носели пръстените си на показалеца, за да демонстрират своята власт. Ако обичате да носите пръстените си на този пръст, вие по всяка вероятност сте личност, която се стреми умело към постигането на целите си. Имате изявен устрем към подобрение на житейското си положение и ясно изразени приоритети. А ако сте по-срамежливи и искате да повишите самочувствието си, може да започнете да носите любимите си пръстени на показалеца. По този начин човек може да повиши самооценката си и да се научи да вярва повече в собствените си възможности.

Среден пръст

Средният пръст е този, който се намира в центъра на ръката и най-много изпъква сред останалите. Затова той се свързва с материализма и силно изявената идентичност. Хората, които носят пръстените си на средния пръст, обикновено обичат да са център на внимание, демонстрират увереност, успех и стремеж към финансово удовлетворение. Личност, която обича да носи пръстени на този пръст, върви смело напред в живота, успешно се справя с всички неволи и преследва професионални успехи. Ако смятате, че сте човек, на когото не му върви и нямате късмет, може да започнете да носите пръстен на средния пръст, за да си вдъхнете повече увереност. На него се препоръчва да се носят и наследствени пръстени.

Безименен пръст

Не е тайна, че безименният пръст е символ на любов и годеж. Хората, които обичат да носят пръстените си на безименния пръст, обикновено са типично емоционални натури. Те са креативни, артистични, харизматични и неоспоримо талантливи. Те умеят както да приемат, така и да даряват любов и освен това са истински естети, които обичат лукса и могат да видят и оценят красотата и в малките неща. Ако носите пръстена си именно там, ще придобиете самочувствие на човек, който може да направи всичко, да сплоти хората и семейството и да се сдобие с богатство и известност.

Кутре

А носенето на пръстен на най-малкия пръст - кутрето, е олицетворение на вашата връзка с околните. Той символизира доверието и личните връзки между хората. Освен това е символ на бизнеса и покровителството над дипломати, лекари, оратори и т.н. Пръстенът на кутрето изразява и отношението на човек към самия себе си. Ако имате нужда от помощ в някоя област, особено в медицината, политиката или бизнеса, носенето на пръстен на този пръст, може да ви помогне да развиете аналитичната си мисъл, гъвкавостта на съзнанието си и да разширите мирогледа си.

Значение на пръстена според броя и формата на камъните

Освен пръста, на който се носи, за определянето на типа личност, особено при жените, голяма роля играят също броят и формата на камъните на пръстена. Пръстените с камъни отварят енергийни канали по върховете на пръстите. Това се свързва с определен вид енергия, която може да е различна за всеки от тях. Ето какво означават:

Пръстен без камък

Ако една жена предпочита да носи пръстени без камъни, обикновено това означава, че тя е от по-практичните и скромни хора. Този вид пръстен издава човек, който е по-спортен тип, срамежлив и отдаден предимно на семейството. Освен това тези хора са интелектуалци и борбени персони, но не и твърде общителни.

Пръстен с един камък

Пръстенът с един камък разкрива амбицията и искреността на жената, която го носи. Жените, които избират този тип пръстени, се характеризират с класическата си и традиционна натура, както и с това, че знаят какво искат от живота, а то обикновено е насочено към стремежа за изграждането на мечтаната кариера.

Пръстен с няколко камъка

Ако жената обича да носи пръстени с няколко камъка, това може да се свърже с мистиката и зрелостта ѝ. Такива жени обикновено са смирени, загадъчни и сантиментални.

Овален камък

Овалната форма на камъка издава жена, която обича свободата, не си поставя граници и е всеотдайна по отношение на любимия си и приятелите си. Тези жени са емоционални, свободни и често бунтари. Те очакват да получат не по-малко от това, което са дали.

Квадратен камък

Жените, които носят пръстени с квадратни камъни, се отличават с неповторимия си, екстравагантен стил. Те имат силно изразена позиция, която защитават успешно, и се характеризират със силата, която притежават, да се справят бързо с всички трудности. Тези жени са хедонисти, те умеят да се наслаждават на живота и да мечтаят, но що се отнася до тяхната откритост, те не обичат да споделят плановете и тайните си с други хора.

Сълза

Пръстенът с камък във формата на сълза е характерен за жени традиционалистки. Те са уверени и имат строго определени принципи. В любовта и в работата са изцяло отдадени и стриктни.

Сърце

Ако забележите, че една жена има силно предпочитание към пръстени със сърцевидни камъни, значи тя по всяка вероятност е романтична душа. Обикновено тези жени мечтаят за дълбока романтика, авантюра и бляскав живот. Освен това те са креативни, добродушни и принципни.

Разбира се, не сте длъжни да обръщате внимание на тези препоръки, а да се доверите на собствените си чувства, защото понякога подсъзнателно избираме точно на кой пръст да носим пръстените си и в каква форма да са те. Най-важното е да ви е удобно и да ви харесва.

От огромно значение също е на коя ръка – лявата или дяснато, носите своето бижу, а ъщо и от какъв материал е изработено то.

Дясната ръка се счита за проводник на мъжката енергия и ако носите пръстен на дясната си ръка ще активизирате определени сфери от вашият живот.

Пръстенът, носен на лявата ръка, ще е проводник на женската енергия и ще има възможност да ви защити в определени ситуации.

Трябва да се вземе под внимание и от какъв материал е изработен пръстена.

Златото като активен слънчев метал активизира енергията, а среброто защитава притежателя си от негативно въздействие.

Златен пръстен, сложен на палеца на дясната ви ръка ще подобри вашето материално положение, а ако сложите сребърен пръстен ще засилите вашата интуиция.

Ако носите пръстен на палеца на лявата си ръка ще имате възможност да получите реални плодове от вашите знания и възможности.

Показалеца съединява човека с Бога. Добре би било на този пръст да носите сребърно украшение.

Средният пръст на дясната ръка отговаря за съдбата и кармата. Носенето на пръстен на средният пръст ще спомогне по- бързо човек да разчисти своите кармични дългове.

Безименият пръст носи успех, хармония и любов в семейството.

На безименият пръст на дясната ръка е добре да се носи златен пръстен, по този начин ще се активизират всички сфери във вашият живот. Също така този пръстен ще обединява енергиите на партньорите и ще активизира техните отношения.

Венчален пръстен, изработен от сребро, може да доведе до това, че човека да стане хладен в отношенията си и да се стреми да не дава своята любов а само да приема чуждата.

Ако съпрузите са се разделили, то е желателно те да си върнат брачните пръстени и по този начин да дадат свобода на себе си и партньора си за нови отношения. Друг начин е да сложат брачният си пръстен на лявата ръка и по този начин да пречистят енергиите от миналият си брак.

Ако желаете да станете общителни, то си сложете златен пръстен с червен камък на малкият пръст на дясната си ръка.

Сребърен пръстен сложен на малкият пръст на дясната ръка ще донесе на притежателя си спокойствие в живота.

Източници: uniquegold.bg, occult-times.com, sanovnik.at, 

ключови думи:
прътсени

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април