Как да направите парфюма по-дълготраен през горещите летни месеци

Как да направите парфюма по-дълготраен през горещите летни месеци

Хубавият аромат няма как да остане незабелязан от околните. Усещането на любимия парфюм, който сте си сложили сутринта, е едно малко удоволствие, което радва мъжете и жените. През лятото обаче неговият аромат по-бързо и лесно избледнява. Има няколко трика, които ще ви помогнат парфюмът ви да се усеща по-дълго време, дори през целия ден.

Вижте как да повишите дълготрайността на любимия ви парфюм:

Напръскайте се на пулсовите точки - това са най-топлите части на тялото и допринасят за процеса на изсъхване на парфюма излъчването на неговия хубав аромат. Повечето хора си слагат парфюм на шията и китките на ръцете, има още няколко места, които ще увеличат максимално интензивността и дълготрайността на парфюма. Става въпрос за гънките на лактите и коленете, във вдлъбнатината при основата на шията и зад ушите. Ако някоя от тези зони за вас е прекалено чувствителна или раздразнена, по-добре не пръскайте с парфюм там.

Не прекалявайте с количеството парфюм - цените на парфюмите са различни, защото съдържат различни нива на концентрация на аромата и съответно имат различен интензитет, когато човек ги използва. Вижте етикета на вашия парфюм, за да прецените колко често да го използвате и в какво количество. Шишенцата на аромат, на които пише "парфюм" имат най-висока концентрация на аромат, следвани от парфюмната вода и накрая от тоалетната вода. Колкото по-концентриран е един аромат, толкова по-дълго време ще издържи върху кожата ви. Истинският парфюм трябва да се нанася само с две впръсквания, докато при тоалетната вода може да се пръска щедро. Междинната парфюмна вода трябва да се нанася нито твърде малко, нито твърде много.

Не пръскайте във въздуха - в доста реклами на парфюми се пръска във въздуха и човекът минава през създалия се облак. Това обаче е абсолютно загуба на парфюм и няма да има ефектът, който очаквате. Парфюмът ще попадне върху дрехите, пода и предметите около вас и може да остави петна. Пръскането върху косата също не е добра идея, особено ако парфюмът е на алкохолна основа, защото може да я изсуши.

Не пръскайте повторно прекалено често - идеята на парфюма е да излъчва приятен аромат до човека, който седи в близост до вас, а не мирисът да остане часове наред във въздуха, след като вие вече не сте там. Затова се старайте, когато решите да се напръскате повторно, да не е на същите места.

Не търкайте мястото, където сте нанесли парфюм - това е грешка, която доста хора допускат, особено в зоната на китките. Не правете това, а оставете ароматът да изсъхне сам. Напръскайте парфюма директно върху кожата - той създаден да взаимодейства с химията на тялото и топлината, която отделя. С две думи, ако не се напръскате директно върху кожата, нарушавате начина на работа на парфюма. Колко дълго парфюмът ще издържи върху вашата кожа, зависи и от парфюма, и от това колко е суха тя. Ако искате да запазите аромата за по-дълго време, овлажнете тялото, преди да се напръскате, съветват от bgonair.bg.

ключови думи:
парфюм

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май