Как да използвате 8-те фази на Луната, за да сбъднете мечтите си

Как да използвате 8-те фази на Луната, за да сбъднете мечтите си

Новолуние: време за покой
Това е фазата, когато Луната е обърната с тъмната си страна към Земята и не се вижда, тъй като се намира между нея и Слънцето. Често смятана за фаза на женската луна, нейното духовно значение е призив за присъствие. Като присъствате напълно в настоящия момент, можете да изследвате най-съкровените и искрени желания, които понякога се губят в суматохата на ежедневието. Новолунието носи енергията на пробуждането и е най-доброто време за определяне на намеренията ви. В този период сте най-свързани с вътрешния ви свят и започвате да изпитвате нови желания. Като цяло това е подходящ за поставяне на ново начало. За да манифестирате това, което искате, на Новолуние, отделете време за себе си и се абстрахирайте от проблемите и други мисли. Можете да се отдадете на релаксираща вана, да запалите ароматна свещ, да се разходите сред природата и да запишете най-смелите си мечти. Просто направете пауза и се насладете на свободата на необременените си желания.

Изгряващ полумесец
Когато изглежда, че Луната започва да расте с отражението на Слънцето, е най-добре да се подготвите за действие и да се ангажирате с искрените желания, които сте установили по време на Новолунието. В този лунен период е добре да се обърнете към своите чувства. Комуникирайте с Вселената точно как се чувствате относно вашите успешни прояви. Отворете сърцето си за мечтите си, за да направите място за развитие. Отпуснете се и визуализирайте как живеете в реалността, за която мечтаете в сърцето и ума си. Отделете време за упражнения и раздвижете тялото си (но не прекалено рязко).

Първа четвърт на Луната
Това е добър момент да си правите планове за действие. Може да забележите промяна в енергията около вас и това значи, че е време да действате, след като вече сте визуализирали целите и сте изяснили емоциите си. Ако срещнете пречки и трудности, останете мотивирани, но и гъвкави за промяна на плана в движение. Обръщайте внимание на това дали действията ви съвпадат с намеренията на сърцето ви.

Растяща луна
Нарастващата луна е фазата, която непосредствено предхожда Пълнолунието и е време на стремеж към завършване на проекти, изобилие и трансформация. В периода на нарастващата Луна може да откриете, че ви се иска да експериментирате или опитвате различни неща, за да постигнете целите си. Съсредоточете се върху плановете си и преценете действията си. Със сигурност вече ще виждате резултати от усилията си до момента, но може да се запитате дали сте на прав път. Тъй като Луната расте, тя може да символизира време на по-голяма емоционална стабилност и баланс. По време на растяща Луна е най-подходящото време да промените плана си, ако интуицията ви го подсказва. Затова и се счита, че тогава ще имате най-голям успех, ако искате да се откажете от вредни навици, защото сте най-способни да проявите търпение и упорство.

Пълнолуние
Пълнолунието има толкова огромен потенциал за магически химически реакции, че ражда нови взаимоотношения и излъчва силно емоционална енергия. По това време хората са склонни на рискове и авантюри, които принципно ги плашат. Оставете креативността, присъща на тази фаза, да запали искрата във вас, докато размишлявате върху това, което сте създали досега. Освен това изпитвате по-интензивни емоции и често се случва именно тогава да се появяват нови шансове за професионални успехи. Ако имате вече поставена цел, пълнолунието помага да получите просветление относно това, което работи или не работи във ваша полза. Пълнолунието е още време да изразите благодарност към живота за всичко, което имате.

Намаляваща луна
Намаляващата луна е фазата след Пълнолунието и е знак, че тепърва ще изявявате мечтите и желанията си. Това е идеалният момент да анализирате своите решения и действия до момента. В този период може да съставите списък с благодарности за това, което имате в живота си. При намаляващата Луна сте подвластни на чувствата и склонни към преосмисляне на взаимоотношенията. Затова ще ви се отрази добре да прекарате повече време с любимите си хора, както и да прекъснете връзките с някои, които считате за токсични. Растящата луна подтиква хората да се движат и да се съсредоточат върху развитие и растеж, докато намаляващата луна насърчава размисъл върху това кои цели трябва да се преследват, за да се осъществят мечтите ви.

Трета четвърт на Луната
Луната в последната си четвърт носи енергията да се установите и да усетите всичко около вас. Обърнете внимание на постиженията си. Забележете дали има нещо, от което е време да се освободите. Това важи особено за емоции, свързани с миналото. Енергията на Луната е свързана с вашите чувства. Колкото повече съумявате да дишате дълбоко и да се освободите от стари емоции и спомени, толкова по-лесно ще позволите на негативната енергия да изтече от тялото ви и да направи място на нова, положителна енергия.

Залязващ полумесец
Този период е едно наистина красиво място в лунния цикъл. Всичко е свързано с осъзнаването на ритмите на Вселената и насладата от всичко, което сте направили досега. Яжте подхранваща, чиста храна и се фокусирайте върху грижата за себе си по всякакъв начин. А скоро ще активирате женската си сила в светлината на Новолунието и новия цикъл на Луната, пише Една.бг.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май