Как да запазим себе си във връзките

Правили ли сте понякога паралел между вашето „Аз” преди връзката и след това?
Как да запазим себе си във връзките

Още по темата

Правили ли сте понякога паралел между вашето "Аз” преди връзката и след това? А случвало ли ви се е да осъзнаете, че сте променили не само любовния си статус, но и външния си вид.

Например, качили сте повече килограми и вече не се харесвате. Това е абсолютно възможно, тъй като хората имаме способността да се чувстваме твърде спокойни в продължителните си връзки. Приемаме нещата за даденост и спираме да се грижим за себе си, така както сме го правили преди. Отпускаме се гушнати пред телевизора с купа чипс и любимото същество, започваме да готвим един за друг и излишните килца започват да ни личат все повече. Вземете се в ръца, при това направете го заедно. Променете лайфстайла си! Яжте здравословно, и бъдете активни. Не е сладко да си щипете сланинките един на друг. Това може да се отрази неблагоприятно на здравето и на сексуалния и социалния ви живот.

А помните ли как се вълнувахте преди първата среща? Преоблякохте се 5 пъти и сменихте няколко прически преди да излезете. Гримирахте се всеки път, когато сте навън с него. А сега заменихте кукленския вид с шорти и вързана коса? Не е необходимо да се вманиачавате по външността си, но все пак полагайте усилия да изглеждате добре, като "необвързаните” кукли, а не като "отчаяните домакини”.

Ок, можете да се размотавате по пижама и чехли пред мъжа ви, без да се тревожите дали ще ви сметне за красива, защото вече сте го уловили в капана, но наистина ли зарязахте завинаги късите рокли и дълбоките деколтета? Не занемарявайте гардероба си. Всеки мъж забелязва добре облечената жена, независимо дали го показва или не. И още нещо важно – не забравяйте да си купувате секси бельо от време на време. Бабешките гащи не са много възбуждащи.

Друг проблем възниква, когато в грижите за дома, работата и децата, забравяме какво е да се наслаждаваме на времето прекарано един с друг. Вече не сме романтични, не правим жестове просто така и не считаме за необходимо да засвидетелстваме любовта си. Не позволявайте това да се случи! Гледайте романтични филми заедно, разхождайте се, организирайте партита вкъщи. Каквото и да е, но поддържайте активен живота и интереса си един към друг. Прекарвайте време с половинката си, независимо от всичко.

А сексът? Просто ви е доскучал? Забравихте ли, какво привличане имаше между двама ви в началото? Правехте го по няколко пъти да ден, а сега веднъж месечно просто задоволявате чисти физически порив. Никаква страст, никакво желание за експерименти в леглото. Разбира се, заети сте с работа и проблеми, може би малко сте си омръзнали, но има двойки, които успяват да поддържат огъня дълго. Не се срамувайте да разнообразите сексуалния си живот с нови пози или играчки.

А приятелите? Всеки от нас ги е зарязвал заради гадже. Но, когато в крайна сметка сте сериозно обвързани, не забравяйте и останалите хора в живота ви, които бяха до вас през всичките тези години. Разбира се интимността на връзката ви е свещената и най-важна, но не отхвърляйте всяка възможност да излезете с приятелки и да се позабавлявате, както в доброто старо време.

Забравихте ли и времето само за себе си? Всичко, което правите е заедно с половиката ви. Кога за последно четохте книга или отделихте час или два за козметични процедури? Не, не забравяйте да се се усамотявате понякога!

ключови думи:
връзка любов

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май