Кабалист: Внимавайте на кого се молите!

Кабалист: Внимавайте на кого се молите!

Ели Маринова е съвременна влъхва - експерт по Кабала, нумерология, астрология и други системи за прогностика на бъдещето като карти таро и китайската система И-Дзин. Посветена е както в световната етно-религиозна традиция, така и в древните български ритуали и обичаи.  В следващите редове ви предлагана втората част на интервюто с посветената в тайните на мирозданието българка.

- Г-жо Маринова, откривате ли някаква зависимост в появата на пророци и на Божии знамения както в миналото, така и в наши дни?

- Във времена на драматични промени в обществото винаги се забелязва по-изострен интерес към духовния свят и диалог с него. Именно в такива моменти се проявяват и значимите феномени, като например появата на Богородица пред три пастирчета през 1917 г. близо до португалския град Фатима. Това е категорична проява на сила небесна, която се визуализира пред децата като Божията майка. От гледище дори на науката това вече е феномен, който не може да бъде оспорен. Защото три деца разказват едно и също нещо, те са пастирчета и нямат никакъв интерес да лъжат. Може би за това и  Божията майка дава пророчества и откровения на невинните деца, които са най-достойни. Когато говорим за този тип феномени, трябва да кажем, че са свързани, като имаме и български пример в лицето на пророчицата Ванга. На нея също й се явява небесната сила - шест години след Фатима - когато отива за вода до Ханската чешма и вижда Конника светец. Разликата със знаменията от Фатима е, че тук само Ванга вижда феномена. Тогава й се казва какво се очаква от нея да изтърпи и през какво ще премине в бъдеще. Т.е. тук пак имаме небесна сила, която също по някакъв начин касае  бъдещето на света, но през мисията на един човек.

- Защо се дават тези знамения?

- Хората си мислят, че като съвременници или очевидци на даден Божи феномен са добили вече ангелски крила и всичко ще бъде цветя и рози в живота им. А е точно обратното. Да, наистина, тези сили не идват да прокобват, но идват със загриженост да предупредят хората било за война, било да променим начина си на живот. С други думи, казва ни се Отгоре: "Внимавайте какви ги вършите".   Някои от тези знамения пък проправят пътя на нови пророци и учители. Всички тези прояви са важни и знакови, но също така е много важно за всеки един от нас да избере в какво и в кого да вярва, защото Вярата е Сила. И дава сила на този, на когото вярваме. По принцип всеки човек може да постигне просветление и контакт с духовни свят чрез медитация и редовна и съсредоточена работа с молитви. В моменти на върхово напрежение, в моменти на трансформация, когато ни се случват съдбовни промени, ние сме по-чувствителни към универсалната Божия енергия, която изпълва всичко около нас. Тогава може да преживеем феномени, като да видим и усетим ангелите около себе си, да стигнем до просветление. Но тези преживявания са строго лични. Човек, който не е преминал през подобен опит, не може да съпреживее феномена, да го разбере. Тогава разказите за подобни преживявания на други хора му се виждат нереални и невероятни.

 

 Малцина се замислят, но Ванга е призвана за духовната си мисия във времето на Богородичните знамения във Фатима.  

 

Малцина се замислят, но Ванга е призвана за духовната си мисия във времето на Богородичните знамения във Фатима.

- Все още не знаем как е структуриран божествения свят, но в нашия определено всичко е математика – от сградите, в които живеем, до мобилните телефони, всичко почива на точни изчисления. Имат ли числата наистина божествен произход?

- На този въпрос отговорът е единствен - категорично да, защото именно числата стоят в основата на Сътворението и на всяко нещо в нашия свят, защото всеки звук е трептение и има своята числова стойност. Смяната на деня и нощта най-общо илюстрира двоичната бройна система (бинарен код), която е и най-стара, но и най-жизнена, защото именно тя е в основата на променливия ток и съвременната електроника. Но има и други бройни системи - Бог сътворил нашия свят за 6 дни, а на седмия седнал да си почине и оттук седемте дни на седмицата, седемте видими от Земята планети, наречени Септинера, и пр. Бог сътворил човека, който има 10 пръста на ръцете и оттук - десетичната бройна система и т.н. Без числата не можем. Всяко нещо около нас има числова стойност - всяка важна и значима дата, рожденият ден, адресът, пощенският код, възрастта, оценките в училище, размерът на заплатата, цената на всяка покупка и услуга и т.н.

 

 Трите пастирчета, пред които се явява Божията майка през 1917 г.

 

Трите пастирчета, пред които се явява Божията майка през 1917 г.

- Кабалисти и нумеролози от вашия ранг успяват да прогнозират съдбата на човека според датата, на която е роден. Как да си обясним този феномен?

- Всяка гадателска и предсказателна система в своята основа е философска и отразява виждането на конкретната школа за произхода на света. Тя се базира едновременно и на числа и изчисления, и на символи. Системите за анализ на характера и съдбата, които ни помагат за предсказване на бъдещето, съпътстват човека от събуждането на съзнанието му. Всички тези системи не само са оцелели до наши дни, но и продължават да се развиват, защото явно работят, и то добре. Не смятам, че тук има кой знае какви тайни - успехите на хората, работещи с тези системи, се дължат и на добра и добре обучена интуиция, и на търпение и усилен и дисциплиниран труд за усвояване на тънкостите на конкретната система.

- Ако приемем, че съдбата на всеки човек е написана някъде горе, то доколко можем да я променим?

- В повечето случаи е 50 на 50. Пътят на живота си не може да променим, но със своите избори можем да го направим по-лесен или по-труден. Значи има една приказка - не е важно по какъв път вървиш, а как го правиш. В своята консултантска практика съм била свидетел на хора с много лесен път, които само се оплакват и не виждат позитивите в живота си. А има хора, които преминават през такива трудности, като нож в масло, и дори не забелязват, че се справят с проблеми, които биха били като Китайска стена за повечето от нас.

 

  Божията майка

 

Божията майка

- Кои рождени числа ни дават сила?

- Сила можем да почерпим от всички, както от царските (11,22,33,44,55), така от тези на изпитанието: 13, 14, 16, 17, 19.

- Вие как се запалихте по метафизиката, има ли някое събитие в живота ви, което ви подтикна да търсите невидимите закони, движещи нашия свят?

- Винаги съм се интересувала какво има зад това, което виждаме с очите си, защото още от малка виждах неща, които другите не виждаха. Но когато се опитвах да споделя впечатленията си за невидимия свят, хората около мен се плашеха сериозно. Вероятно в детството ми съм била възприемана като странно дете, на което нещо не му е наред, но това отношение по никакъв начин не ме отказа да търся отговори на загадките, които постоянно се появяваха около мен. Просто се научих да не споделям, за да не плаша хората. За собствения си опит мога да кажа, че не разчитам на пророчески видения, въпреки че често ме спохождат. Аз съм доста прагматична и винаги искам да знам какво точно се случва. Затова постепенно започнах да уча и да се запознавам с различни системи за гадания и предсказания, за контакти с духовния свят, докато избрах своя основен път. Трябва да кажа, че този път никак не е лек, но пътуването по него е изключително интересно.

- Скоро чествахме Нова година, а в миналото тя е настъпвала около зимното слънцестоене - 21 декември. Защо е толкова важен този момент и как се отразява в българските обичаи и традиции?

- Всеки момент в годината, който е белязан с поврат в пътя на Слънцето, е значим. Лятно и зимно слънцестоене, Еньовден и Рождество, пролетно и есенно равноденствие - Благовещение и Кръстовден. Зимното слънцестоене е изключително важен момент - от живота на Земята си отива един кратък миг, който за хората се измерва с 365 залеза и изгрева - време, когато сме придобили определен опит, натрупали сме знания и умения. В деня на зимното слънцестоене се ражда новото Слънце, което ще ни ръководи през следващите 365 дни.

Източник: Телеграф

ключови думи:
Ели Маринова

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април