Защо силните жени плашат мъжете и с какво ги отблъскват?

Защо силните жени плашат мъжете и с какво ги отблъскват?

Силните жени са независими. Те излъчват увереност, изключителна енергия, способност да се справят сами с всяко предизвикателство на живота, с всяка трудност. Те не се нуждаят от никого, за да постигнат целите си. Знаят какво умеят и знаят как да постигат всичко по свой уникален начин. 

Много мъже се страхуват от силни жени. Въпреки че са привлечени от техните обаяние и чар, те подсъзнателно се плашат от това дали биха могли да се справят с такава мощна женска енергия, ако имат връзка с такава силна жена. 

С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват?

Силните жени са откровени и прями
Честността е хубаво и ценно качество, но понякога може да плаши. Неуверените мъже с ниско самочувствие в много случаи предпочитат да не чуват истината. Те се страхуват от прямотата и откровеността в отношенията и то не толкова заради това какво ще чуят от жената до себе си, а заради това, че в такива отношения се очаква те самите да са също така прями. Такова отношение плаши неуверените хора, защото ги подтиква да разкриват себе си, а това е най-голямата трудност за тях. 

Силните жени знаят какво искат от живота и го преследват
Една общовалидна мъжка черта е стремежът да определят изборите на половинката си, да напътстват начините, по които действа в живота си. Много мъже се чувстват некомфортно в компанията на силна жена, която знае какво иска от живота и се стреми да го постига. Тя има мнение, не се страхува да го изказва, цени времето си и не прави компромиси със себе си така лесно.

Силната жена не може да бъде контролирана
Подсъзнателно мъжете усещат и знаят, че една силна жена би била трудна, понякога дори невъзможна за контролиране. Тя е интелигентна, гъвкава, пъргава във физически и умствен смисъл. Тя е уверена и знаеща какво иска и как да действа. Именно това прави силните жени неподатливи на контрол, а това е плашещо за много мъже, защото подлага на съмнение собствената им мъжка сила.

Силните жени не са търсещи, те очакват просто подкрепа
Едно от нещата, които плаши мъжете е, че силните жени не търсят задължително мъж до себе си, за да се чувстват силни. Те са такива сами по себе си. Единственото, от което имат нужда е да имат човек до себе си, който да ги подкрепя в това, което искат от живота и в това, което преследват в него. Ако един мъж се опита да отреже тези крила на силната жена, тя просто ще си тръгне, а тази идея е плашеща за мъжете, пише Флагман.бг.

ключови думи:
отношения

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май