Защо непристъпните мачовци ни привличат толкова силно?

Защо непристъпните мачовци ни привличат толкова силно?

Той никога не говори за своите чувства, може да изчезне безследно за няколко дни. Зад него се точи опашка от разбити сърца, но на вас ви се струва, че именно той е вашият рицар на бял кон. Защо хладните и непристъпни мъже са толкова желани от жените – на този въпрос отговор търси клиничният психолог Джил Уебър, цитиран от psychologies.ru.

Те "сияят"

Тези мъже полагат грижи за себе си и винаги изглеждат добре. Те може да прилагат различен стил на обличане, но дрехите им винаги са качествени, а образът им се отличава с привидна небрежност. Главното им послание: към всички, включително и към себе си, се отнасям с лекота.Това се оказва очарователна черта, веднага привличаща вниманието.

Вторият ключ към успеха – дръпнатост в общуването и ореол на недоизказаност, които предизвикват стремеж към опознаване какво се крие зад този загадъчен образ. Уви, много често – нищо. А емоционалното скъперничество не е някаква особена дълбочина, която се открива не пред всеки, а само възможност да се контролира ситуацията.
Тези мъже не влизат в горещи спорове и така избягват възможността да се покажат смешни, незащитени, несъвършени.

Те поддържат имидж

В поведенческата психология има понятие укрепване на положителното впечатление за сметка на повторение на действия, които в първия момент са били възприети позитивно. В случай на емоционално непристъпни мъже този модел действа така: от време на време те демонстрират увлечение в отношенията и пускат в ход целия атрибут на романтичното ухажване.

На жената й се струва, че в края на краищата тя е успяла да спечели благоразположението на своя герой. Когато вниманието му отслабва, тя отново провокира проявата на неговите чувства и емоции, към които вече е привикнала. И когато разбере,че неговата жертва вече губи търпение или интерес към играта, той отново й поднася неочаквани знаци на внимание: лайкове в социалната мрежа, предлага й съвместен уикенд, провокира искрен разговор, праща й букет цветя.

Те провокират фантазиите за приказен живот

На жената й се струва, че физически привлекателният мъж, който владее прекрасно своите емоции, е в състояние да контролира здраво живота. Той се възприема от жената като герой победител, който я извежда от сивия поток на ежедневието и с магическа пръчка я въвежда в някакъв приказен свят на фантазиите, в който всичко се сбъдва.

Те повишават самооценката

Романът с герой, който магнетично привлича и други жени, ласкае женското его. Дори историята да не се развива в пълноценни, дългосрочни отношения, тя позволява на жената да преживее детските си фантазии на принцеса, оценена от недостъпния принц, а това повишава самооценката й.

Те се оказват огледало на женските рефлекси и страхове

Жените, които по различни причини са неуверени в това, че са достойни да получат желаното, мъжката доброта и разположение, често определят мъжете, които проявяват интерес към тях, недостатъчно интересни и мъжествени.

В действителност много от тези жени не се харесват и не приемат самите себе си. А непристъпността на мъжете укрепва в тяхното съзнание собствения образ на човека, недостоен за внимание и любов.

Помагат на жената да погледне на себе си от друг ракурс

Мъжът с ореол на непристъпност е способен като в огледало да отрази онези наши черти, за които досега не сме се замисляли. Най-доброто, което той може да направи за нас, е да ни помогне да погледнем на себе си от друг ракурс.

При всичката си външна притегателност този тип мъже никога не ви позволяват да изпитате онази безусловна любов към близък човек, с когото можете да бъдете самите себе си, пише сп. "Анна".

ключови думи:
отношения

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май