Защо да слагаме дънки във фризера?

Защо да слагаме дънки във фризера?

Кой да предположи, че слагането на дънки във фризера може да ви измъкне от неприятна ситуация? Днес ще разкрием пред вас трик, който да ви е от полза в бъдеще.

Защо някои хора слагат дънките си във фризера?

Колкото и абсурдно да звучи, това си има обяснение. Слагането на дънки във фризера не е случайно и днес нашата задача е да ви разкажем малко повече за тази практика, ако можем така да го наречем.

Забързаното ежедневие е провокирало изобретателните домакини да измислят работещи хитрини. Дънките във фризера е една от тях. Случвало ли ви си е късно вечерта да установите, че любимите ви дънки са поели неприятни миризми, а възнамерявате да ги обличате? Какво можете да направите, за да спасите положението?

Веднага ви разкриваме една малка тайна. Увийте ги в найлонов плик и ги сложете за няколко часа във фризера. С този трик лошите миризми ще изчезнат и спокойно може да скочите в любимите си дънки, без да се налага да подбирате нов тоалет. Ще разкрием и още няколко хитрини, които може да са ви от полза. Ако нямате достатъчно време за почистване и дезинфекциране на бебешките и детски играчки, може да ги пуснете в съдомиялната машина.

Билките се сушат много лесно в микровълнова фурна. Поставят се в чиния, предварително покрита с хартия за печене. Включете за една минута на висока степен. Ако прецените, че не са достатъчно сухи, удължете времето с още половин минута.

Всяка ароматна свещ гори пи-продължително време, ако за една нощ я оставите в хладилника. Това следва да се случи непосредствено преди запалването ѝ. Ако сте забравили половин лимон в хладилника, но искате да го използвате, загрейте го за няколко секунди в микровълнова. Така ще пусне повече сок. Добър начин за съхраняване на пресни подправки като магданоз, копър, босилек и други, е като ги замразите на кубчета във фризера.

Това са нашите малки хитрини, които да ви влязат в приложение. Надяваме се, че статията ви е била интересна.

ключови думи:
дънки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май