За интуицията с любов

Нека ѝ се доверяваме по-често ;)
За интуицията с любов

О, да! Познавате я добре. Тя е онази госпожица, която редовно ви нашепва разни работи в най-различни ситуации. Говори непрекъснато – дори тогава, когато ви се струва, че си е затворила устата завинаги. Бърбори, увещава, а понякога даже може да ви побърка с постоянните си въпроси и намеци.

Досадна е, няма спор. Но, макар и с привидно лош характер, тя е голяма ваша приятелка, не се съмнявайте. С две думи, би било добра идея да се вслушвате в приказките ѝ по-внимателно. В това могат да ви убедят дори резултатите от реализирано наскоро изследване в САЩ.

Експериментът

За целите на проекта, учените провели осем последователни проучвания с неуточнен брой участници. Основната задача на последните била да взимат решения относно дадени ситуации, както и да правят предположения по определени въпроси. Резултатът: хората, които се съюзили с интуицията си, били по-точни в предположенията и решенията си от онези, които не се доверили на вътрешния си глас.

Интересното е, че настоящото изследване противоречи на друго (също американско), проведено през 70-те години на 20-ти век, което твърди, че, сравнени с интуитивните хора, неинтуитивните взимат еднакво точни решения (макар първите индивиди в действителност наистина да са по-бързи в решаването ;) 

inm.comВ крайна сметка, повечето експерти се обединяват около мнението, че т. нар. вътрешен глас е следствие от подсъзнателен процес, чиято главна задача е да активира познанието, което имаме за определена ситуация. А това, от своя страна, да ни позволи да направим максимално разумен и печеливш ход. Но как точно се случва този процес... остава досие X ;)  

Ясно е, че учените ще разсъждават още дълго върху необятните и трудно обясними механизми на интуицията. Макар и обвита в мистика обаче, тя ще продължава да ни бъде другар в много ситуации.

Затова не ѝ обръщайте гръб, молим ви! Обратното. Помагайте ѝ. Когато ви подшушне нещо, проверете го, проучете го – успокойте себе си и нея, че знаете как да постъпите. И чак тогава действайте.

Бъдете сигурни, че резултатът ще е във ваша полза. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май