Ето кои планети остават ретроградни до края на годината

Ето кои планети остават ретроградни до края на годината

Ако поне малко се интересувате от астрология или просто искате да оправдаете лошия си ден, гръмналата техника, скандала с половинката или неочакваното включване от страна на бившия, то вероятно веднага ще си кажете "Меркурий е ретрограден".

Меркурий може би е една от най-споменаваните планети, когато нещата не вървят добре. Лошата новина е, че е ретрограден по няколко пъти в годината.

За щастие обаче, сегашният му "негативен" период приключи на 2 октомври, пояснява Tialoto.bg. Уви, остават още куп планети, за които се говори по-малко, но чиято ретроградност е в сила или ще се появи до края на 2022. Ето кои са те и какво да очаквате, за да извлечете максимална полза от това космическо пренареждане и да минимализирате "щетите" по съветите на астроложката Лиз Симънс:

Меркурий (29.12 – 19.01.2023)

Ретроградният Меркурий през 2022 г. ни осигурява четири дози вместо обичайните три, което може да докара много от нас до ръба. Планетата обаче не е толкова лоша, колкото ни карат да вярваме.

"Меркурий се движи най-бързо", обяснява Симънс. "Винаги, когато става ретрограден, всичко се случва интензивно и незабавно, докато другите планети имат малко по-дълги ретрогради, които отнемат малко повече време, за да се разгърнат".

Нептун (до 04.12)

Ретрограден Нептун е проверката на реалността на космоса. През това време може да откриете, че се чудите: "Как така не съм разбрал това преди?"

Може да се наложи да поставите под въпрос определени практики и процеси, за да ги свържете с вашата интуиция. Позволяването на реалността да се разкрие може да ви помогне да се настроите на една вълна с любовта, творчеството и духовността.

Юпитер (до 23.11)

Ретроградният Юпитер през 2022 г. съвпадна с новолунието през юли в Лъв, време да започнете наново.

"Веднага щом хората чуят думата ретрограден, те се плашат и това не трябва да е така, особено с Юпитер, защото това е доброжелателна енергия", казва астрологът и автор Нараяна. "Разбира се, има и сенчеста страна, но в по-голямата си част е доста хубаво."

Уран (до 01.01.2023)

Ретрограден Уран ще ви направи по-силни, по-твърди и по-подготвени да се справите с всичко, което е изпратено да ви извади от равновесие. Той поставя нещата в перспектива и ги прави малко по-ясни.

"Уран се опитва да създаде по-голяма визия за вас. Ще се върнете по-овластени и ще се чувствате по-комфортно с потенциални промени и изненади, които се движат напред, защото те винаги ще бъдат част от живота ви.

Марс (до 01.01.2023)

"Марс управлява вашия стремеж и енергия. Не можете да функционирате по най-добрия начин.", казва Нараяна.

Знаейки, че има тенденция да ви кара да се чувствате летаргични, обърнете внимание на себе си и се глезете повече.

През това време е възможно сексуалният ви живот да пострада, така че се постарайте да поддържате либидото си и искрата с партньора жива.

ключови думи:
ретроградни планети

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май