Езикът на тялото: докосване на брадичката

Мисля, следователно съществувам?
Езикът на тялото: докосване на брадичката

Освен ако няма прочутата трапчинка или не е носена от боксьор, брадичката остава някак пренебрегната, когато говорим за частите на тялото. Всеки се впечатлява от очи, мигли, гърди и тъй нататък, но рядко се чува някой да каже: "Ей, знаеш ли, че имаш страхотна брадичка?" Нека този материал служи за прослава на брадичката, която има своя чар и специално място в невербалния език.

Брадичката е уязвима част от тялото, и това знаят всички, които са били удряни на мястото. Един лош удар и в следващия миг изследваш подовата настилка. Зад брадичката пък се мъдри вашето гърло, което също не е от най-препоръчителните места за налагане. Дишане, знаете как е.

Предвид казаното дотук, хубаво е брадичката да стои прибрана навътре, за да бъде изложена на излишни рискове. Видите ли човек, който не вири брадичка напред много-много, да знаете, че е благоразумен и предпазлив.

Само че внимавайте – твърде отявленото прибиране на тази част от тялото, съчетано с поглед, вперен надолу, може да означава сплашеност или покорност. Сякаш човекът е готов да се подчини, само и само някой "хищник" да не прегризе гръкляна му. Някои дами също "скриват" брадичка, но изкусните хитруши си служат с този трик предимно, за да флиртуват. Ще разберете това по иначе закачливия им поглед :)

От друга страна, ако видите, че ваш познат издава брадичка твърде много или към вас, или към някой друг в стаята, следва да заключите, че той се държи предизвикателно и не се смущава да демонстрира превъзходството си. Понякога пък хората обичат да използват брадичката си, за да посочат нещо. Подобен жест малко или много носи в себе си отсенка на високомерие.

Стигнахме и до добре познатото поглаждане на брадичката. Знаете ли защо го правите? Защото сте замислени. Предложения, битови проблеми, неизяснени ситуации - всичките вас чакат да измислите решение! Потъркването на тази част от тялото, освен замисленост, може да сигнализира и за любопитство или повишен интерес към темата на разговора.

А какво ли означава, ако държим брадичката си в неутрална позиция, без да я издаваме или прибираме? От това останалите могат да си направят заключение, че сме уравновесени и спокойни. Логично, нали?

И ако все пак ви интересува какво говори брадата на езика на тялото, ще ви препратим към ей-тези редове. Иначе се надяваме да сме сварили вас и брадичката ви в добро здраве. До нови срещи!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май