Дребните неща, които да направите за себе си, за да сте щастливи

Дребните неща, които да направите за себе си, за да сте щастливи

Независимо колко натоварено е ежедневието ви, не трябва да пренебрегвате себе си. Хубаво е всеки ден да се грижите както за физическото, така и за психичното си здраве.

Това са 14 малки неща, които е хубаво да станат част от режима ви:

1. Изключете се от социалните мрежи за един час

Поставете телефона си в самолетен режим. Независимо дали това е след работа, или по време на обяд, или час преди лягане. Дайте почивка на мозъка си от непрекъснатото бръмчене на света.

2. Дишайте дълбоко

Направете пауза и поемете три дълбоки, дълги вдишвания, след което бавно издишайте. Правете това ежедневно, ще ви помогнете да намалите стреса.

3. Гледайте небето

Ако почувствате, че сте претоварени, освободете се за няколко минути, намерете прозорец и гледайте небето. Изпразнете мислите от главата си, докато правите това.

4. Успокояващи аромати

Дръжте малко лавандула или мента (може и под формата на етерични масла) в чантата си, за да ги помиришете, когато се чувствате отпаднали. И двете билки имат успокояващо действие и са добри за психичното здраве.

5. Направете малка промяна в режима си

Изберете нещо, което правите всеки ден, с което сте толкова свикнали, че изобщо не му обръщате внимание. Тази малка промяна ще събуди мозъка ви.

6. Разтягайте се два пъти на ден

Особено ако сте седели неподвижно за дълъг период от време. Можете да направите това в рамките на 2 минути, като завъртите раменете, шията, краката, китките.

7. Положително утвърждение

Сутрин, преди да излезете от вкъщи, погледнете се в огледалото и си дайте положително утвърждение. Например: "Ти си силна и можеш всичко", "Ти си талантлива и можеш да решиш всеки проблем".

 8. Планирайте нещо малко и забавно за по-късно

Независимо дали става въпрос за среща, четене на добра книга, забавен ситком, подкаст, който сте искали да слушате – дайте си нещо, което да очаквате с нетърпение.

9. Направете искрен комплимент на някого

Правенето на добро за някой друг е добър начин за разпространение на положителна енергия. И нали знаете – направеното добро винаги се връща рано или късно.

10. Създайте си нов малък ежедневен навик

Навиците ви помагат да бъдете по-мотивирани и щастливи, поставяйки ви в определена умствена рамка.

11. Смейте се

Отделете няколко минути, за да гледате забавно видео в YouTube, което винаги ви кара да се смеете, когато пътувате до работа с обществен транспорт или вървите пеша, или дори отделете пет минути по време на обяд, за да се ободрите.

12. Слушайте бял шум или звуци от природата, докато работите

Това не само помага за концентрацията, но и успокоява по време на работа.

13. Бъдете добре хидратирани

Дръжте бутилка вода на бюрото си или в чантата си, за да сте сигурни, че сте хидратирани през целия ден. Можете да си инсталирате и специално приложение, което да ви напомня да пиете вода.

14. Направете 2-минутна медитация, в която се фокусирайте само върху дишането си

Това ще изпразни мислите ви и ще ви осигури чисто пространство, когато се върнете към задачата си.

ключови думи:
щастие

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май