Детето мрази столчето за кола? Ето какво да направите

Детето мрази столчето за кола? Ето какво да направите

Столчето за кола е задължително за използване, но какво да направите, ако детето ви просто не понася да седи в него и вгорчава цялото ви пътуване? Ето 5 съвета, които могат да ви помогнат да избегнете сълзите и напрежението в колата.

 Проверете дали на детето му е удобно

По-големите деца могат да кажат какво им пречи, но с бебетата ще трябва да гадаете. Може би слънцето му свети в очите и трябва сложите сенник. А може би презрамките го пристягат и е добре да ги проверите. Някои деца просто обичат да разглеждат, а когато са обърнати назад, не виждат нищо и това ги дразни. В такъв случай можете да инсталирате безопасно пластмасово огледало, докато детето порасне достатъчно, че да гледа напред.

Проверете облеклото

Една от най-честите грешки е да облечете бебето твърде много, особено когато то е твърде малко и не може да контролира температурата на тялото си. Първо правило: не возете детето с яке – в автомобила е по-топло, отколкото навън, а и обемистите якета пречат на безопасното закопчаване на коланите и на движенията на детето. Облечете му няколко слоя дрехи, които лесно се слагат и свалят при нужда. Ако ви се струва хладно, можете да му наметнете леко одеяло или яке, но след като сте го закопчали.

 Осигурете компания

Опитайте да осигурите компания на детето – някой, който постоянно да привлича вниманието му и да го разсейва. Това може да му помогне да не се страхува или да не скучае. Освен това пътникът ще може да проверява дали му е горещо или студено, или изпитва друг дискомфорт, и ще може да реагира на момента. Така много по-лесно ще разберете какво всъщност не понася детето по време на пътуване. Ако няма друг пътник в автомобила, изберете друг начин.

 Осигурете забавления

При някои деца проблемът не е в самото столче за кола или в компанията – те просто се страхуват от пътуването в автомобил. Опитайте с играчка за гушкане, която да носи само в колата. Можете да пуснете любима на детето песничка или да му осигурите друго любимо забавление, за да превърнете пътуването в интересно, вместо в плашещо.

Останете хладнокръвни

 Трудно е да останете равнодушни, когато детето е нервно и разплакано, но се постарайте. Безопасността е на първо място – детето трябва да е в столче за кола, а вие – да шофирате адекватно. Говорете на детето със спокоен тон, без да всявате паника. Хвалете го, когато се справя добре и му разказвайте интересни неща, за да отвлечете вниманието му, съвтва "Дарик".

ключови думи:
столче за кола

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март