Да спираме ли климатика, когато не сме у дома?

Да спираме ли климатика, когато не сме у дома?

От гледна точка на безопасността, не трябва да оставяме включени уреди, докато ни няма у дома. Но нещата стоят доста по-различно, когато говорим за климатика. 
 
Това е един от малкото домашните уреди, които безопасно могат да остават включени, докато ни няма през деня. 

Просто трябва да го сложите на средна температура, която той ще поддържа, докато вие сте навън. Климатикът ще работи добре и ще има дълъг живот, ако спазвате няколко важни правила. 

Не го изключвайте, ако навън е много студено. При всяко включване и изключване той хаби повече енергия, ако вместо това го оставите да си работи постоянно, но на по-ниска температура. 

Когато климатикът не е работил, той гълта много ток, докато достигне желаната от вас температура и освен това се натоварва. 

Освен това стените и подът изстиват бързо и когато се върнете и включите уреда, той трябва наистина да наваксва доста. Оставете на инвертора да регулира оборотите на компресора и да поддържа една постоянна температура в стаята, отколкото всеки път при изстинало помещение да започва първоначално климатизиране, съветват специалистите. 

Поддържането на вече затоплено помещение изисква по-малък разход на електроенергия, и не на последно място щади и не амортизира компресора на уреда. 

Най-доброто решение за климатика през зимата е той да не се изключва, а да се намалява, когато не сте си у дома, пише woman.bg.

ключови думи:
климатик

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май