Вълшебно Новолуние в Риби и пътуване на Венера в Овен: Ето какво да очакваме

Вълшебно Новолуние в Риби и пътуване на Венера в Овен: Ето какво да очакваме

Предстои вълшебното Новолуние в знак Риби, което ще се случи на 20-и февруари (понеделник), в 9:05 часа, на 1 градус в знака.   

Събитието изобразява срещата на Луната със Слънцето. Тогава небесните тела застават плътно едно до друго в огромна космическа прегръдка, разкриваща път към земните жители, в очакване на техните мисли, намерения и желания. Като родители очакващи нашите мъдри избори, отговорно отношение и последователни действия.

Сега имаме възможност да си пожелаем сбъдване на желания в компетенциите на знак Риби. Това са темите свързани с духовност, емоционалност, мечти, илюзии, състрадателност, страхове, психология и емпатия. С енергията на знак Риби се учим да усещаме, разбираме и долавяме във времето и пространството необяснимо разумните факти и обстоятелства.

Време е да се замислим за малките неща, чистите чувства и безкористната обич. Усмихвай се, прегръщай, давай любов и разбиране и вярвай, че това което носиш в себе си се връща при теб под една или друга форма. Трябва ни много малко за да бъдем по-щастливи и така да привличаме в живота си всичко онова от което имаме нужда. Не осъждай! Всеки прави грешки и точно те ни изграждат и ни учат на приемане, смирение и прошка. Не се сравнявайте с никой! Всеки има своя път и всеки от нас трябва да усети дребните камъчета под обувките си. Помагайте, споделяйте, приемайте и давайте възможност на всичко, което иска да влезе в живота ви. Обичай себе си с всичките си недостатъци и слабости. Откривай уникалността си и давай най-доброто от себе в работата, любовта и приятелството.

Сега е момента да молим за мир, благоденствие и подкрепа от Бог за нас и  целия свят. Нека се помолим за разбирателство между хората, повече вяра и много надежда. Това Новолуние изразява безусловната любов и има силата да лекува омразата, разделението и страха. Приемете го дълбоко в сърцето си и му дайте живот.

Прегръдката на Луната и Слънцето е магичен момент, нашите намерения и желания да получат шанс за реализиране.

 Изберете не повече от 3 желания, които са ви най-важни и значими. Избирайте мислите си внимателно и бъдете отговорни към тях. Помислете дали онова, което ви привлича ще ви радва след време и дали можете да платите цената, на онова което искате. Ценете себе си, бъдете предвидливи и избирайте мъдро. Когато се спрете на нещо с чисто сърце и ясни мисли си представете, че онова което толкова силно искате се е случило. С това чувство изпишете желанието си на лист хартия, тетрадка или тефтер в първите 8 часа след Новолунието. Изберете обръщението, което най-много усещате като свое. Например – приемам, реализирам, сбъдвам, успявам, достигам. Не смесвайте в едно искане две желания. Изписването трябва да бъде точно и ясно.

Предлагам теми и примерни желания, свързани с това Новолуние.

  • Интуиция. / Избирам да имам по-голямо доверие на интуицията си.
  • Хаос. / Приемам да създам ред от хаоса. Оставям хаоса да подреди мислите ми.
  • Радост. / Избирам радостта в живота ми.
  • Почивка. / Приемам почивката като лечебно средство в живота ми.
  • Доверие. / Избирам да се доверявам по-лесно на хората.
  • Вяра. / Вярвам, че Бог се грижи за мен по-най добрия начин.
  • Безусловна любов. / Избирам да давам обич, без да търся отплата. Доверявам се на чувствата на човека до мен.
  • Сънища. / Извиквам сънища, които да ми помагат в живота. Разделям се със страшни мисли и сънища.
  • Таланти. / Решавам да развивам своите таланти, свързани с…
  • Творчество. / Изпълвам се с творческа свобода и творя.
  • Зависимости. / Освобождавам се от зависимостта на (човек, храна, алкохол, наркотични вещества, алчност, завист…).
  • Идеализиране. / Избирам да гледам реално на случващото се в живота ми.
  • Йога. / Намирам в заниманията си с йога, повече смисъл и ползи.
  • Медитация. / Приемам медитацията, като лечебно и възстановяващо средство в живота ми.
  • Чувство на жертва. / Решавам да се освободя от чувството ми за жертва в ситуации.

Знак Риби управлява здравето в областите – стъпала, лимфна система, токсини, отрови и настинки. Сега е момента да пожелаете оздравяване и намиране на правилните лечители в областта на тези органи и проблеми.

  • Решавам здравословните си проблеми с…
  • Намирам правилната информация за мен.
  • Намирам най-добрия лекар или лечител за мен.

След Новолунието, Луната започва да се отдалечава от Слънцето и да расте. С нейното нарастване в следващите около 14 дни, е подходящ период за стартиране на бизнес начинания, сключване на брак, естетична манипулация, встъпване във важни професионални разговори и търсене на развитие и успех в делата. Нейния растеж е плодородна почва да засяваме начинания и да очакваме от тях бързо реализиране.

Два дни преди Новолунието и два дни след него човешките сили и енергия са изчерпани. В това време си позволете повече почивка и не се натоварвайте с допълнителни ангажименти.

Не избирайте самото Новолуние и следващия ден за стартиране на начинания. Тогава небесното тяло още няма светлина и няма достатъчно енергия, която да ни даде на нас. Избирайте третия ден след самото събитие и действайте. Операции също не са препоръчителни в около 24 часа около срещата на двете небесни тела.

Енергията на Новолунието ще бъде усетена най-много от родените на 19-и, 20-и и 21-ви февруари, април, юни, октомври и декември. 

Също така, от 20-и февруари, планетата на любовта и хармонията Венера, ще прекрачи прага в дома на знак Овен, оставайки в неговите покои до 17-и март.

За принцесата на зодиака Венера предстои един по-горещ и динамичен почти цял месец. Подозирам, че вече насладила се на топлите чувства, комфорт, спокойствие и скука в знак Риби, сега тя търси приключения и сцена.

Сега Венера в знак Овен ще трябва да бъде по-активна, дейна, говореща, показваща и доказваща. Венера отговаря за любовта, бизнес и личните ни отношения, изкуството, разбирателството и хармонията между хората. Тук на нея ще ѝ се наложи да бъде "мъжко момиче", което има цели и иска да ги постигне на всяка цена. Венера ни кара да бъдем дипломатични, но енергията в знак Овен ни дава мотивация, заряд и желание за победа.

Сега трябва да бъдем внимателни и осъзнати. Венера е нежна, крехка и добронамерена. Тя ще се изправи пред високите изисквания, вероятен гняв и войнствената енергия на знак Овен. Това разминаване с нейната природа е възможно да донесе тук на земята напрежение, изостряне на конфликти, прибързани решения и излишни действия. Ще липсва отстъпчивост и разбиране.

Между 24-и февруари и 7-ми март, Венера ще се радва на компанията на големия и могъщ Юпитер. В негативен план това може да предизвика повече бързане, изчерпано търпение и липса на съчувствие. В политически план засилване на имперски амбиции, агресия, прибързани действия и желание за надмощие.

Знаейки това, нека бъдем подготвени и отговорни към себе си и другите. Нека осъзнаем персоналната ни възможност да правим избори и нека те бъдат добронамерени, позитивни и красиви. Избягвайте в този период да влизате в спорове, кавги, интриги и безсмислени разговори. Избирайте приятни хора със сходни на вашите интереси и разбирания. Започнете занимания с дела, които дълго сте отлагали. Продължете онова за което в последно време не ви е стигало времето, а толкова много винаги сте искали. Започнете спорт. Излизайте повече сред природата и правете дълги разходки. Изберете енергията на знак Овен в реализация и се насладете на нейната сила. Пресявайки възможностите в живота си оставете настрани тези, които нямат потенциала да бъдат развити и реализирани. Посрещайте всеки нов ден с пламъка на знак Овен и с любов преминавайте през него с възможностите на Венера и нейната топлина.

Заряд, динамика и събития ще имат най-много представителите на знаците – Овен, Лъв, Стрелец, Близнаци и Водолей. До 17-и март, те имат прекрасна възможност да стартират нови занимания и отношения, както и да вземат решения да приключат със съществуващи.

Транзита на Венера през Овен, няма да окаже пряко влияние на Скорпионите и Девите. Те могат без притеснения да продължат заниманията си.

Рибите, могат да очакват резултати от делата си. Време е да събират плодовете на труда си от последно време.

Телците, ще се радват на попътен вятър в личен и професионален план.

За Раците, Везните и Козирозите, периода ще е най-труден. Те трябва да избират внимателно заниманията и компаниите си. Съветвам ги да избягват прибързани решения и да проявяват повече търпение към себе си и другите.

 

Астролог Венета Матева/jupiter-astrology.com

ключови думи:
новолуние

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май