Време за разплата: Ретрограден Меркурий в Дева

Време за разплата: Ретрограден Меркурий в Дева

На 23 август започва нов завладяващ астрологичен период. Този път основният герой ще бъде ретроградният Меркурий в Дева. Той определено няма да остави никого без внимание, така че си струва да се подготвите за излизане от зоната на комфорт и решаване на стари проблеми.

Най-близката планета до Слънцето е кръстена на древния римски бог на търговията. До 15 септември ще се наложи  да правите компромиси с обкръжението си и да сключвате сделки със собствената си съвест. Предстоят доста изпитания и възможности, така че нека разберем как да се разпореждаме с всичко в своя полза.

Какво обикновено се случва по време на ретроградния Меркурий в Дева?

Както знаете, в периода на ретроградно движение небесното тяло променя посоката си. Въпреки факта, че това се случва само визуално, въздействието върху живота ни може да бъде огромно! В крайна сметка ходът на планетата всъщност  е "заблуден”, което означава, че онези сфери, за които е отговорна, ще страдат.

Времето на ретроградния Меркурий в Дева е най-добре да прекарате по възможно най-спокойния начин. Едва ли спонтанните ви опити за промяна на живота ще завършат успешно. В нашия случай областите на кариера и комуникация ще страдат най-много – именно те са покровителствани от най-близкия съсед на Слънцето. Повярвайте, определено няма да е лесно, пише thegirl.ru.

Каква е особеността на ретроградния Меркурий в Дева?

Когато Меркурий преминава в рационална и делова Дева, вашата производителност е изложена на голям риск. Тази планета покровителства земния знак на зодиака, така че техният тандем се счита за доста силен. По отношение на организационните въпроси може да ви очакват малки неуспехи и пропуски, а плановете Ви вероятно няма да вървят, както сте очаквали.

Въпреки че проблемите ще бъдат малки и незначителни, с големия си брой те могат да превърнат живота ви в истински хаос! Затова си струва особено усърдно да се заемете с подреждане на мислите си, както и да се придържате към реда в работата си. Освен това този път идва и времето да пожънем плодовете от миналото. Кармата може да ви изиграе жестока шега, ако преди това сте допуснали някаква грешка.

Какви са хубавите страти на Ртроградния Меркурий в Дева?

Времето на Ретроградния Меркурий в Дева е идеално за самовглъбяване и самоанализ. Освен това трябва да обърнете внимание не само на собствените си решения и чувства, но и на служебните си задължени. Преразгледайте отношението си към кариерата и плановете си. Заслужават ли си? И също така се опитайте да не преследвате нови постижения и награди.

Вместо това се концентрирайте върху завършването на стари проекти. Правете това, което правите най-добре. Така можете не само да повишите производителността си на работното място, но и да получите отличен резултат. Освен това не рискувайте здравето си. Релаксът и качествената почивка след тежък ден са ключът към успеха и спокойствието.

Какво е отрицателното въздействие на Ретроградния Меркурий  в Дева?

Струва си да бъдете търпеливи и трезво да оценявате ситуациите. Да, през цялото астрологично събитие ви очакват дрбни  неприятности и проблеми в ежедневието. Важно е да не им позволявате да се наложат над позитивното отношение, въпреки че е възможно броят на бедите  и неуспехите да бъде доста голям, а това е даста неприятно.

Освен това ще е невъзможно да се избегнат неприятности не само в работата, но и в личния живот. В общуването ще има недоразумения, които могат да доведат до скандал. И, разбира се, по-добре е категорично да се откажете от нови начинания. Има голям шанс те да се провалят, а неуспехите и постоянното напрежение ще сведат всички усилия до нула.

Кои области от живота ще засегне особено силно?

На първо място, струва си да се помни, че Меркурий е планетата на комуникациите, общуването и  мисленето, така че тези сфери ще бъдат под максимален натиск за абсолютно всички. Използвайте обаче това време, за да възстановите стари връзки, да разрешите конфликти и с всички сили се опитайте да избегнете нови кавги.

Разбира се, астрологичният период ще се превърне в заплаха за работата и кариерата. Това ще се отрази особено на транзакциите, така че ако се налага да сключвате договори, внимателно проучете всички подробности по тях. Повярвайте, Ретроградният Меркурий  не е най-доброто време дя с изявите. Прекарайте този период в максимална тишина и спокойствие и се концентрирайте върху обичайни задачи.

Какъв е магическият ефект на ретроградния Меркурий?

Ретроградният Меркурий активира вашата карма с пълна сила. Не проверявайте ефекта на бумеранга върху себе си, тъй като през този период той ще работи почти постоянно. Затова се опитайте да не създавате нови врагове, в противен случай ще трябва да си платите за всички грешки.

Казват, че обратният ход на планетата може дори да повлияе на техниката и да я повреди. По-добре е да се отнасяте с джаджите си изключително внимателно. Меркурий обаче може да увеличи бюджета ви, при условие че ползвате стари връзки или познанства. Например, може да получите изгодна оферта от минала работа или от стари познати. Не пропускайте този шанс!

Като цяло основният лайфхак за ретроградния Меркурий е просто да се отпуснете и да се опитате да се кротнете възможно най-тихо. Така всички щети ще бъдат сведени до минимум, а негативните последици ще ви заобиколят. Бездействието обаче също не си струва. Опитайте се да отделите време в уединение за ретроспекция и коригиране на стари грешки. Всичко добро със сигурност ще повлияе положително на бъдещето.

Разбира се, всяка ретрограда е опасна за емоционалното състояние на човек. Меркурий в Дева се счита за най-страховития поради сферите, които обхваща. И все пак, този период може да ви научи да правите паузи и да отделяте време за почивка, за да съберете сили за после. Така ще постигнете повече в бъдеще. По-добре е да не пропускате такъв житейски урок!

Превод и редакция: Fitwell.bg
ключови думи:
ретрограден Меркурий

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май