Време е за благотворителност

В стила на "Предай нататък" с лек, новогодишен дъх
Време е за благотворителност

Прекратете бъркотията! Разберете от какво имате нужда и просто се отървете от останалото.

Хаосът и неконтролируемият домашен безпорядък са едни от нещата, които се създават неусетно и най-лесно - под акомпанимента на банда радостни хлапета. Повечето вещи, с които сте се обградили, са непотребни и надали отново някога ще се сетите за тях, нали? Спасяват ги само вашите пословична сантименталност и щипка суеверие. Е, стига вече.

Не пропускайте факта, че се намирате на прага на новата година. Тоест, налице са всички предпоставки да се освободите от всичко старо, да въдворите ред у дома и да откриете място за нови спомени. Пък и, бъдете честни, знаете ли наистина какво се крие във всичките ви шкафчета, чекмеджета, скринове и гардероби? Почти убедени сме, че подозирате за съществуването на някоя и друга книга там, пуловер или колекция от древни монети...

Агитацията ни, най-общо казано, цели да предизвика у вас креативност и доза практичност. Крайната рационалност тук обаче също не би дала резултат. В този смисъл, кошчето за отпадъци автоматично отпада като вариант.

whole living

Споменахме креативност. Най-напред, направете списък на нещата, които възнамерявате да ориентирате извън пределите на жилището си, защото той определено ще ви помогне да си дадете сметка за инвентара. Когато изцедите и последната капка живот от дадена вещ, не я запращайте по дяволите. Замислете се дали тя не би послужила на ваш близък или познат.

На второ място, отървете се от синдрома "Плюшкин". Няма никакъв смисъл да пазите онзи чифт елегантни мъжки чорапи, при положение, че ги ненавиждате. Те могат да стоплят нечии други крачета.

Затова, чисто и просто, направете дарение! Благотворителността е чудесна идея, с която можете да зарадвате хора в неравностойно положение. Посетете, например, близките домове за деца, лишени от родителски грижи, където (буквално) ще се натъкнете на сърцераздирателни гледки.

Подберете запазени дрешки, играчки или други предмети по ваше желание, опаковайте ги празнично и ги поднесете на малките сладури. В замяна, ще получите нещо безценно – чисти детски усмивки. Този финал със сигурност ще осмисли празниците ви.

Апелът ни е: раздавайте. Раздавайте по частичка от себе си не просто всеки път, когато ви се отдаде възможност, а 365 дни в годината. По света има хора, които са забравили естеството на празниците, а милите жестове са в състояние да преобърнат човешки живот. Помислете върху това. :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април