Вещи, които НЕ трябва да слагаме в куфара си при пътуване

Вещи, които НЕ трябва да слагаме в куфара си при пътуване

Лятото идва и предстоят много пътешествия и почивки, изпълнени с хубави моменти и много слънце. Ако планирате пътуване със самолет до по-далечна дестинация, със сигурност планирането на багажа ви е приоритет номер едно. Когато пътувате надалеч, е нормално да ви се иска да вземете всичко важно за вас в багажа си. Но именно това е моментът, в който може да прекалите и да сложите излишни неща в багажа си.

Кои са излишните неща, които не трябва да слагате в куфара си при пътуване?

Сешоар

 

 

През лятото сешоарът ви вероятно няма да ви трябва чак толкова много, колкото предполагате. Косата съхне лесно през лятото на топлия въздух, пише az-jenata.bg. А ако пък все пак имате нужда от бързо изсушаване, в повечето стаи за настаняване има сешоар на разположение. Няма смисъл да отнемате от пространството в куфара с излишни предмети.

Обемни книги

 

Ако четенето на книга на плажа е любимото ви занимание, вероятно имате намерение да вземете със себе си четиво. Не взимайте обаче обемни книги с твърди корици, защото ще заемат много място в куфара ви. Вместо това се възползвайте от четиво на електронен носител. Заема значително по-малко място и е по-компактно и удобно, като същевременно няма да се откажете от любимото си хоби на плажа.

Неща, които "може да потрябват"

Често имаме склонността да се презапасяваме с разни неща, които са просто "за всеки случай". Прекалено много лекарства, вещи и пособия, дреболии, които ползвате в ежедневието си нямат място в куфара ви. Ако отивате на много диво място, тогава би било разбираемо да се запасите, но ако не е така, няма смисъл да товарите излишно багажа си.

Дублиращи се вещи

Ако пътувате с компания или със семейството си, не взимайте по няколко еднакви пособия, а планирайте внимателно, така че да не дублирате. Например вземете една паста за зъби, която да споделите вместо всеки да взима отделна туба. Не взимайте няколко шампоана, а вземете една опаковка. Същото важи за останалите козметични и измиващи продукти, които можете да споделите.

Ценности и бижута

 

Ако се налага да пътувате с ценности в багажа си, нека те да са в ръчната ви чанта, която е с вас на борда. Не е добра идея да слагате бижута, ценности, техника или лесно разливащи се продукти в куфара, защото винаги има риск от увреждането им или още по-лошо – от изгубването на багажа.

ключови думи:
почивка пътуване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли