В София пуснаха козунак за милионери от 175 лв.!

В София пуснаха козунак за милионери от 175 лв.!

В София пуснаха козунак за милионери. Италиански сладък хляб тип "Коломба" (Гълъбица), наричан така заради формата си, е най-скъпият в София в навечерието на Великден. Цената му е 175 лева, съобщава "19 минути".

Деликатесът е със захаросан портокал, а като аргументация са шокиращо високата му цена вносителите посочват, че все пак тежи 2 кг.

Продава се в магазина за луксозни храни "Пти Кюше" на ул. "Оборище" и ул. "Васил Априлов". Собственик на магазина за деликатеси е фамилията на социолога Кънчо Стойчев. Цитираният козунак е от марката "Fiasconaro", която е една от най-предпочитаните в Италия.

В "Пти Кюьоше" се продават и други козунаци с цени над 100 лв. Иначе истинският не може да струва под 30 лв/кг, ако е от качествено брашно и хубави яйца, не с прах и други химии, както и с нормална захар, не с продаваната у нас масово фалшива.

Съпругата на Кирил Петков - Линда, не вдигна цените на козунаците за Великден тази година. Килограм от вкусния и пълен със стафиди сладък хляб в сладкарница "Амели" на Линда струва 50 лева. Цената му бе същата и без 2022 г. За 500 грама от тестеното изделие, приготвено от бившата премиерска съпруга, трябва да броим 25 лева.

Занаятчийските козунаци по рецепта на дамата на някогашния министър-председател се приготвят само и единствено по поръчка и не съдържат глутен.

" И тази година козунаците са два типа - със стафиди и цитруси или пък с естествен шоколад и бадеми. И двата типа са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, квас, кора от лимон и канела. Подходящи са за хора с алергия към глутен”, написа госпожа Петкова във своя фейсбук профил.

Поръчките тя приема на персонално известие или по телефона. " Бройките са доста лимитирани, тъй като се подготвят само и единствено при нас ”, популяризира козунаците тя.

Снимката  е илюстративна

ключови думи:
козунак

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май