5 тайни на двойките, които са заедно цял живот

5 тайни на двойките, които са заедно цял живот

Хората непрекъснато се променят през живота си. "Най-важният ключ към успешната връзка е способността да растем и да се адаптираме заедно" — казва д-р Стивън Крейг, клиничен психолог и автор на "Шестте съпрузи, които всяка жена трябва да има". Това е особено важно, когато двойката достигне до 50-та или 60-годишната си възраст и преминава през важни житейски промени — децата напускат дома, кариерата приключва, започват здравословните промени и новините, че стават баба и дядо. Способността да разпознаваме промените, които се случват и да разбираме нуждите на партньора си и да разговаряме за тях са изключително важни стъпки в една дълготрайна връзка, пише framar.bg.

Спорове и караници

Успешните връзки не минават без караници. Всъщност, "трябва да имате спорове с партньора си", казва д-р Крейг. Това, за което двойките се карат и начинът, по който се карат са много по-важни от това да се стараем да не се караме изобщо. Нездравословните спорове са онези, които се водят заради миналото, като например да се карате за нещо, случило се преди 20 години. Когато водите спор с партньора си, избягвайте следните неща — показване на презрение, отбранителност, отказ за разговор, отрицателни забележки и измисляне на прякори.

Прощавайте и продължавайте напред

Таенето на стари болки не правят услуга на никого. "Бъдете склонни да простите и запомнете, че невинаги вие сте прави. За един брак трябват двама." Когато фотографката Лорън Флишман интервюира двойки, които са заедно повече от 50 години за книгата си "The Lovers", Джейк Джейкъбс, който е женен за съпругата си Мери от април 1948 година казва: "Това, което искам да кажа, е следното - за да имате успешен брак, всеки трябва да бъде толерантен. Човек трябва да умее да слуша и когато се налага да не чува, ако разбирате какво имам предвид. Човек трябва да е много гъвкав, винаги готов да каже, че съжалява и да се извини."

Давайте и взимайте

Компромисите са изключително важни за всяка връзка. Особено за брака. "Няма човек, който да е винаги прав или винаги да получава това, което иска. Бракът е работа и двамата участници трябва да работят, за да е успешен." Способността да знаем кога (правилният начин) да спорим и да правим компромиси създава връзка между партньорите, която може да устои на всичко.

Никога не забравяйте защо обичате партньора си

Успешните двойки никога не забравят защо обичат партньора си. "Невинаги се харесваме, но винаги се обичаме" — Лорън С. Фокусирайте се върху положителните неща на връзката ви. Припомнете си колко е хубаво, когато се смеете и колко приятно е усещането, когато другият ви подкрепя.

"Винаги се дръжте за ръце"

Понякога най-добрите тайни са най-простите. Много хора споделят, че държането за ръце е най-добрата тайна за щастлив брак.

 

ключови думи:
бракове заедно тайни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май