5 навика от ежедневието, които убиват връзката ви

5 навика от ежедневието, които убиват връзката ви

1. Слушам, но не чувам

След първоначалното желание да чуеш всичко, да разбереш мечтите и спомените на половинката си, следва период на мълчание. Когато единият се прибере от работа и иска да разкаже как е минал деня му, а другият иска просто да чува тишина около себе си. Поставя се маската на разбирателството, сякаш слушаш и напълно разбираш чуждите проблеми. Нечутият винаги усеща досадата в другия. Започва едно постоянно мълчание и неразбирателство, което скоро преминава в скандали.

2. Нямам достатъчно време за себе си

Ако преди си имал на разположение цял апартамент, то сега трябва да разделиш пространството. Храните се заедно, спите заено, къпете се заедно и дишате заедно. Всичко е заедно! Започваш да усещаш липсата на самотата и спокойствието в собствения си дом и чуждото присъствие те натоварва. Затваряш се все повече в себе си и си обиден на половинката си без да има някаква причина. Обиден от самото присъствие, което те задушава и не ти позволява да мислиш.

3. Навън сякаш не сме двойка

Всичко върви добре, докато не излезете с приятели в някой бар. Изведнъж милите имена се заместват от собствените, ласките изчезват на два стола разстояние. Едно неумишлено социално отхвърляне на половинката, което я кара да се чувства не на мястото си, сякаш е излишна. Малко са хората, които представят половинките пред приятелите си. За повечето това е истинско доказателство за намеренията на другия. Не се ли случи, значи няма общо бъдеще за връзката.

4. Вечно настоява да излиза с приятелите ми

Вярно е, че няма по-хубаво от това половинката ти и най-близките ти приятели да се разбират, но в един момент нещата излизат извън контрол. Когато искаш да поговориш с някой близък, той винаги е там. Не можеш да споделиш нищо различно, не можеш и да се оплачеш от натоварващия ви съвместен живот. Още по-лошо става, когато половинката ти стане по-близка с приятелите ти, отколкото самият ти. Чувстваш се изгубен в една безкрайна бездна, позиционирана между приятели и любов. Сякаш и двете са те изритали навън пред вратата.

5. Сравнява собствените си чувства с моите

Казва ти, че не го обичаш толкова, колкото той теб. Че прави толкова много неща за теб, а ти не си помръдваш пръста. Че върши цялата домакинска работа, а ти се чудиш как да се добереш до леглото. Никой не обича да го сравняват с някой, а още повече с половинката му. Меренето на любовта отблъсква всеки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април