5 малки тайни за щастлива връзка

5 малки тайни за щастлива връзка

Честността е много важна в една връзка. Това е фундамент, който някои двойки заобикалят. Разбира се, че всеки употребява малки лъжи, понякога за добро, но липсата на лоялност, представянето на себе си за някой друг, за да не бъдем отхвърлени, не е стратегия на щастливите връзки. Без пълна прозрачност в любовните взаимоотношения те биха се провалили. Двама души трябва да могат да обсъждат всички проблеми, въпроси, които ги вълнуват, а не да задържат в себе си емоциите. Разбира се това не значи за всяко нещо да търсите изясняване, защото във връзката са нужни понякога и компромиси.

Прекарват времето си заедно

В пътувания, забавления, когато са си у дома, с по-малко социални мрежи, без взиране в телефона, без глупави извинения. Понякога дори не е нужно да са някъде навън или да пътуват. Да прекараш време с любимия човек означава присъствие. Да си там с него емоционално, а не само физически. Това е интимността, която поддържа връзката.

Не се страхуват да прекарат известно време разделени

Независимостта от вашия партньор е също толкова важна, колкото интимността в една връзка. Всеки има нужда от своето време, за да се свърже със себе си, точно толкова, колкото и да се свърже с партньора си. Винаги ще има известна степен на здравословна взаимозависимост в една връзка, но винаги трябва да поддържаме чувството за собствената си самостоятелност. Ако не го направите, започвате да разчитате на партньора си, за да ви забавлява. Вашето щастие започва да зависи от човека до вас. Затова щастливите партньори си дават и време за себе си, за любимите хобита, спорт, среща с приятели, имайки си доверие.

Те са мили един към друг

Никой не може да "натиска бутоните ни" по-добре от половинката ни. Тъй като имаме толкова дълбока връзка с нашите партньори, сме склонни да мислим, че те ще ни простят почти всичко. И понякога това означава, че не сме съпричастни към техните нужди. Когато вашият партньор днес е малко груб с вас, но не и агресивен, обиждащ, помислете дали няма проблем, дали няма тежък ден, пише az-jenata.bg. Вие също не сте винаги в добро настроение и имате очаквания другият да ви разбира. Може би любимият човек има нужда да бъде чут, разбран и т. н. Ако това негово настроение се превърне в постоянно, отново поговорете.  Тук вече говорим за честността от по-горните редове, без която не може една връзка. В останалите случаи, в които няма моменти на напрежение, партньорите в щастливите връзки са мили един към друг. Интонирането им когато разговарят е много различно. Може да си мил не само с думи, но и с показване на грижа, жестове.

Показват своята признателност

Да кажеш на някого, че го обичаш, не е същото, като да покажеш признателност. Може да е част от него, но самостоятелното изявление "Обичам те" може да се изхаби в една дългосрочна връзка. След известно време трябва да намерите по-креативни начини наистина да покажете своята любов и признателност. Може да са думи, разбира се, ето пример: "Забелязах, че си отделил/а време да почистиш днес." Това е само малък пример за това какво е да си признателен към партньора си. Разбира се това трябва да е двупосочен процес, пише az-jenata.bg.

ключови думи:
щастлива връзка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май