3 граници, които трябва да поставите още в началото на една връзка

3 граници, които трябва да поставите още в началото на една връзка

Започнали сте връзка с нов човек и просто не можете да си представите, че нещо ще се обърка, но точно това ще се случи, ако навреме не поставите ясни граници.

Да бъдеш в нова любовна връзка, особено такава, която има потенциала да се превърне в нещо наистина специално, може да бъде вълнуващо – в такава ситуация е естествено да искаш да се потопиш във връзката без колебание, давайки всичко от себе си с надеждата, че всичко ще се получи. този път. Ако обаче наистина вярвате, че вие и вашият партньор имате всичко необходимо, за да изградите силна и изпълнена с любов връзка, е разумно да направите крачка назад и да зададете някои основни правила, преди да предприемете по-сериозни стъпки, пише Psychology Today.

Ето три важни граници, които трябва да поставите, преди връзката ви да стане сериозна.

1. Очаквания за бъдещето
Говоренето за бъдещето на нова връзка може да бъде плашещо. Ранният разговор обаче може да предотврати големи разочарования в бъдеще. Въпреки че може да изглежда преждевременно или неудобно да говорите за дългосрочни цели и житейски планове, ранното решаване на тези проблеми може да гарантира, че вие и вашият партньор сте на една и съща страница, особено тази, която ще има най-голямо значение и за двама ви в бъдеще. .

Изследванията подкрепят важността на тези разговори. Проучване от 2017 г., публикувано в Journal of Experimental Psychology: General установи, че удовлетворението в романтичните връзки е не само резултат от текущото щастие, но и редица уникални индикатори за бъдещо удовлетворение. Тези показатели включват очаквани житейски събития, надежди за подобряване на взаимоотношенията и индивидуални различия в тези аспекти.

2. Нуждата от интимни отношения
Не е лесно да се приеме, че интимните отношения могат да окажат значително влияние върху успеха на една връзка. Те са основен източник на радост и удовлетворение. Ако партньорите имат различни нужди и желания относно честотата и начина на интимни отношения, никой от тях няма да бъде напълно задоволен. Гарантирането, че нуждите на двамата партньори са удовлетворени, е от съществено значение за поддържането на пълноценна връзка.

Проучване от 2016 г. установи, че удовлетворението от интимната връзка в началото на връзката може да предскаже по-късното удовлетворение от връзката. Ето защо, без открит разговор за тези нужди, е трудно да се очаква очакванията и на двете страни да бъдат оправдани. Поставянето на ясни взаимни граници за това какво е необходимо за задоволяване на една интимна връзка е от ключово значение за дългосрочното удовлетворение от връзката.

3. Семейно участие
Важно е да признаете, че вашата романтична връзка не може да съществува изолирана от другите връзки в живота ви, тъй като те често са преплетени и си влияят една на друга. Сред връзките, които се пресичат най-много с личния ни живот, тези със семейството имат най-голямо влияние. Следователно обсъждането на степента, в която е приемливо да се "съвпада" със семейството на всеки партньор, е важно поради редица причини.

Ако вие и вашият партньор се различавате по това колко близки сте със семействата си, както и колко искате да споделите живота си с тях, чувствата на ревност, негодувание и задушаване може да възникнат по-рано, отколкото си мислите. Затова е важно да поставите граници отрано за това колко и как вашето семейство ще участва.

Източник: 7kefa.com

ключови думи:
връзка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември