13 възможни причини да не успявате да създадете стабилна връзка

13 възможни причини да не успявате да създадете стабилна връзка

Когато става въпрос за любов, всеки човек има различни разбирания и отношение към нея и създаването на любовни връзки. Защо някои хора дълго време са необвързани? Защо не успяват да създадат трайна връзка? Причините могат да са много. Истината е, че понякога необвързаните не си задават тези въпроси или си ги задават, но не виждат отговорите, които са пред тях.

Вижте 13 възможни причини за това някой да не създава връзка.

1. Не са интересни като хора. Повечето партньори се срещат, защото споделят повече от един общ интерес. В процеса на опознаване, винаги ни се разкрива дали дадена личност ни е интересна или не.

2. Имат определени стандарти за партньори, като външен вид, материално състояние, възраст и т.н. Когато не успяват да създадат дълго време връзка те се оправдават с това, че стандартите им са високи и че никой не оправдава очакванията им.

3. Не могат да формират собствено мнение и се влияят от чуждото. Още една причина някои хора да стоят самотни е, че позволяват на близки да оказват влияние върху избора им за партньор.

4. Харесва им да са необвързани, да имат повече свобода. Някои хора наистина нямат желание да поемат отговорност за взаимоотношения, за друг човек, да се съобразяват с нечие мнение.

5. Водят начин на живот, който е по-подходящ за несемеен тип хора. Вероятно работата им е твърде динамична, отговорна, свързана е с повече пътуване.

6. Решили са да се посветят на себе си, развитието си в професионален план. Това също може да причина някои хора да не създават връзка. Фокусът е кариерата и това ги удовлетворява.

7. Страх от обвързване. Той може да е свързан отново с това да не загубят личната си свобода или минали несполучливи връзки да са причина за този вид настройка към обвързването.

8. Проблемите с доверието управляват живота им. Проблеми с доверието също могат да попречат на намирането на потенциален партньор.

9. Имат комплекси относно това как изглеждат. Ниското самочувствие също може да ни отдалечи от това да имаме щастлива връзка. Решението в този случай е да предприемем градивна промяна, защото ако ние се харесваме, това ще бъде видимо и за останалите.

10. Трудности в общуването или липса на разнообразни социални контакти. Това може да се дължи на ред причини, като следване на една рутина работа-вкъщи, по-малко забавления извън дома, липса на интереси, които да ги срещнат с нови хора и т.н.

11. По-важни са приятелите/приятелките. Чудесно е да се виждаме редовно с приятели, но обикновено в едно ангажирано партньорство, нашата половинка не бива да е на заден план.Когато има дисбаланс, тогава създаването на трайни връзки е трудно.

12. Сдържат своите емоции. Любовта е емоция, а има хора, които са по-студени като личности или създават една емоционална бариера с потенциалните си партньори. Това също може да им попречи да се обвържат. Никой не иска за половинка човек, който е емоционално затворен.

13. Приемат за даденост партньора си и никога не виждат грешки в себе си. Това, че някой е луд от любов по някого, че се старае да му осигури комфорт, не означава, че трябва да бъде приеман за даденост. Някои хора нямат сериозни връзки, именно защото дават по-малко от себе си във взаимоотношенията, пише az-jenata.bg.

ключови думи:
връзка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май