Танци-манци в края на работния ден

Ще ви накарат да се почувствате чудесно
Танци-манци в края на работния ден

Да потанцуваме? Не, не ни отказвайте, моля! И изобщо не ни излизайте с оправданието, че сте "сковани като дърво" и, че дансингът не ви иска. Проверили сме, че всеки човек може да танцува, но не всеки знае, че е така :)

Освен това, както в много други неща, и тук съвършенството се постига с практика. Така че вместо да се оправдавате и срамувате, още тази вечер използвайте свободното си време, за да се разкършите – вкъщи, в някой клуб или в танцова сесия.

Защо?

Много изследвания доказват, че танците са чудесна физическа дейност, която, ако изпълнявате редовно, ви помага да изгаряте доста калории. Едновременно с това, подобряват тонуса и доброто ви настроение и са перфектен начин за социализация. Бонус: правят ви по-гъвкави, по-щастливи и по-добри в леглото, според проучванията на някои многоуважавани британски учени :)

И тъй като се надяваме, че ще послушате съвета ни, нека ви предложим няколко раз-два-три идеи, в които ще се влюбите от пръв поглед:

Ча-ча-ча

Ето ви един латиноамерикански танц с кубински произход, който ще ви плени веднага. Той възниква в средата на 20 век и се разпространява изключително бързо в Европа и в САЩ.

Всъщност, най-трудното в ча-ча-ча не са движенията, нито стъпките (основният ход е елементарен и се усвоява добре още в първата тренировка). Сложно е да влезеш в ритъм и да го следваш докрай. Но спокойно! Истината е, че дори професионалните танцьори понякога го губят.

Нещо повече: напук на широко разпространеното схващане, че е танц за двама, ча-ча-ча спокойно може да се практикува и без партньор. И даже в група.

Ползи: ако сте редовни, ще ви помогне да се сдобиете с красиви, оформени крака и тънка талия.

Аржентинско танго

inm.comПрекрасен, завладяващ и страстен танц, който може да ви се стори твърде претенциозен в началото... Но във втората сесия вече ще сте доживотно пристрастени към него, уверяваме ви. Защо? Разберете тук.

Ползи: абсолютна и безотказна антистрес терапия.

Меренге

Липсва ли ви лятото? Е, ето ви един чудесен начин да си го върнете :) Тук движенията са страстни, плавни и нежни. И, да, нужен ви е партньор, за да ги изпълнявате. Повече за меренге може да прочетете в този материал.

Ползи: ще ви позволи да се сдобиете със секси и оформени бедра.

В крайна сметка, може да се доверите на това, което казва нашата любима колежка Мирела Миладинова - считайте всеки ден, в който не сте танцували поне веднъж, за изгубен :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 13.10.2011 | 21:40
    йей, Краси! :) Така е, танцувайте! Често, по малко, по много, всякак...
  • 1
    от Не е посочен | 13.10.2011 | 14:03
    Хех, страхотна статия, дотанцува ми се!:)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май