Тангото - изпепеляваща eнергия на дансинга

Урок по танго с Луис Мендес и Габриела Гонзалес
Тангото - изпепеляваща eнергия на дансинга

Танго само по себе си звучи като нещо екзотично, страстно и дори сексуално.

Често този танц се свързва с популярни сцени от филми като "Усещане за жена" и "Танцувай с мен". В действителност обаче, това е танц, достъпен за всеки. Единственото условие да имате желанието да се пренесете в някоя от тези емоционални сцени, а това става много лесно, само за няколко минути.

Много са факторите, които носят удоволствие на танцуващите танго - хармония, предаване на енергия, страст и антистрес.

Връзката между мъжа и жената, която се създава в близката прегръдка на танца, е силна и равномерно разпределена. Горещите движения и близостта генерират енергия, която двамата партньори си предават равномерно, за да съпреживеят истинската хармония на движенията.

Водещ в тангото е мъжът, но това далеч не означава, че жената остава безучастна. Всеки сигнал, който тя получава, трябва да предаде обратно към партньора. По този начин се осъществява постоянно поддържане на контакт и циркулация на енергия между двамата танцуващи. Веднъж усвоите ли подаването, приемането и връщането на този заряд, ще изживеете един невероятен и изпълнен с хармония танц. Ето защо и в уроците много се набляга на това.

Танго културата все още навлиза в България, но, за радост, това се случва бързо и качествено. Към този момент най-много школи има в София, Варна и Бургас. Българските преподаватели са добре запознати както с танцовата, така и със самата аржентинска култура. Освен местните учители, у нас все по-често идват и чуждестранни танго двойки, които предават малко от своя опит и се грижат за развиването на стила по света.

Такива посланици на аржентинската култура са Луис Мендес и Габриела Гонзалес. Съвсем наскоро двамата страстни танцьори бяха за четвърта поредна година в България и отново споделиха частица от богатия си опит с любителите на танца.

Луис и Габи са партньори по танго от 1994-а, а малко по-късно енергичното, почти любовно общуване по време на танца се прехвърля и в личния им живот. Те имат редица участия в международни фестивали и концерти, а от 1997 г. преподават танго в различни точки на земното кълбо.

Българската публика вече няколко пъти има възможност да се наслади на майсторството им както на сцената, така и в учебния процес. Едни от най-ценните им качества са елегантност, динамика и музикалност, но и добър подход към учениците си.

Нашият екип се срещна с тях за да разбере малко повече за тях и за тангото като танц и култура. Краткия ни разговор можете да видите горе, във видеото.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни