Как да съхраняваме малините, за да останат свежи по-дълго време

Как да съхраняваме малините, за да останат свежи по-дълго време
Лято е и няма как да не сме изкушени от сезонни плодове като малини, ягоди, боровинки. Малините са не просто вкусни, но и отличен източник на антиоксиданти, витамини и минерали, като дори се смята, че предпазват от заболявания като диабет и рак.

Макар да са неустоими, те са и едни от най-деликатните плодове - развалят се много бързо. Как да ги съхраняваме правилно, за да издържат максимално дълго? В техния случай става дума за максимум два-три дни.

Правилният начин за съхраняване на малини

Тайната е да отстраним излишната влага. Веднага щом се приберем с кутийка пресни малини у дома, трябва да ги разстелем върху кухненска хартия, за да се абсорбира влагата. Ако има плесенясали или смачкани плодове, трябва да ги отстраним веднага.

В кутията им не бива да има влага

След като видим, че не са влажни, ги връщаме в оригиналната им кутийка с дупки или в съд, който позволява проветрение. В никакъв случай не бива да прибираме малините в херметически затворен съд.

Съхраняваме ги в предната част на хладилника, където температурата е малко по-висока. Ако са в задната част или в чекмеджето за плодове и зеленчуци, ще се развалят по-бързо.

Малините по правило не се мият, но ако държим да го направим, това трябва да стане непосредствено преди консумация, защото влагата насърчава развитието на плесен и ускорява развалянето, пишат Real Simple, цитирани от lifestyle.bg.
ключови думи:
малини

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни