Да отслабваме заедно

Или как общуването може да промени тялото ни. Към по-добро
Да отслабваме заедно

Знаете ли, че общителните мишоци са по-слаби и могат да се похвалят с по-хубава фигура от асоциалните си другари? Това поне стана ясно след наскоро проведен експеримент в щатския медицински университет в Охайо, САЩ.

В проучването се включила група от 20 мишки. Те били поставени в експериментална среда и получили много подаръци – колело, лабиринт, стълби+рампи, играчки :)

Само след броени дни от съвместното си съжителство, юнаците отслабнали значително и изгубили близо 50% от подкожните си мазнини в областта на корема.

След известно време експериментът бил повторен. Този път обаче мишоците отслабвали самостоятелно, а не в група. Резултатът: за разлика от първия опит, този път учените установили съвсем малки промени в теглото и външния им вид.

Сега разбираме защо морското ни свинче е пълничко - рядко излиза от вкъщи и не се вижда със себеподобни.

Що се отнася до хората... Е, очевидно ние не сме мишки. Но според редица учени, активното общуване може да помогне и на нас в задачата да се сдобием с хубава и стегната фигура.

Как?

Първо, доказано е, че има връзка между социалния живот и депресията. Многоуважавани специалисти твърдят, че асоциалните хора са по-предразположени към депресивни състояния. А те могат да доведат до обездвижване, нерегламентирано напълняване и даже – до опасно затлъстяване.

Всъщност, редица проучвания показват, че социално активните индивиди, в по-голямата част от случаите, са и физически активни. Освен това, общуването е чудесен начин за намаляване на стреса в живота. А знаете, че този разбойник също може да развали плановете ни да се чувстваме добре в кожата си.

Изводът е, че трябва да взимаме пример от мишките - да отслабваме заедно и да общуваме повече по между си. Да си намираме все повече фитнес партньори, да посещаваме спортни и всякакви събития и да споделяме личния си опит по отношение на добрите, здравословни практики :)

Вие как мислите? Дали това не е една чудесна идея?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май