Ужасни съвети за пълно щастие

Защото е тъпо да си завоалиран идиот
Ужасни съвети за пълно щастие

В интернет могат да бъдат прочетени всякакви подходи за личностно усъвършенстване и поне един милион съвета за постигане на щастлив живот и хармония със себе си. Много от тях са толкова завоалирани, че човек започва да се чуди дали самият автор е знаел какво иска да каже, когато ги е произвел. Може би греша, но неща от сорта на "Поспрете и уловете мига" и "Бъдете позитивни" не означават нищо или поне не ни дават най-точната представа за това как да постъпим, когато сме имали най-отвратителния ден от рождения ден на тъщата насам. Ние сме прости хора и обичаме простите инструкции.

Затова реших да ви предоставим нашето виждане за пълното щастие в следните няколко напълно дебилоустойчиви съвета:

  • Не гладувайте. Тук трябва да се прави разлика между понятията "калорийна рестрикция" и "глад". Едното е полезно и има отслабващ ефект. Другото е ужас, безумие и води до мизантропия. Намалете приема на калории, ако искате, но не позволявайте на това, да води до перманентни мисли за храна. Което ни води до...

  • Яжте за кеф. Едва ли има нужда от пояснения. Установете кои са храните, които ви понасят добре и си причинявайте колкото се може повече удоволствие с тях. Много експерти са на мнение, че там, където започва хедонизмът, здравето свършва, но това не е задължително вярно. Не и ако познавате тялото си и знаете какво правите. 

  • Пийте алкохол. С мярка или на око. Важното е да не се освинвате и пиенето да не се отразява на поведението ви, да не ви пречи да си изпълнявате служебните задължения и да прогресирате в тренировките. Никоя наука не може да ви каже от кой милилитър нататък алкохолът губи полезните си свойства и става вреден, затова заложете на вашата субективна, но искрена преценка за умереност.

  • Правете секс. Дори и да ви се струва, че не ви се прави такъв. Има реална опасност някой ден да не можете, затова се стегнете и се възползвайте от способностите си, докато ги има.

  • Движете се. Не "как". Просто се движете. Измислете си нов вид спорт, ако искате.

  • Спете като бебета. От сън спомен няма, обаче има толкова много други ползи, че няма да ни стигне интернетът, за да ви ги опишем.

  • Псувайте, ако ви се псува. Псуването има болкоуспокояващ и антистресов ефект. Мамка му и прасе!

  • Бъдете по-директни. Както всеки друг човек и вие имате право на мнение. И има доста голяма вероятност да се окаже, че околните го ценят много повече, отколкото вие самите. Отваряйте си устата по-често и си отстоявайте интересите.

  • Бъдете задници. Това е нежният начин да ви кажем, че егоизмът е хубаво нещо. Спестявайте си главоболия, когато не ви е до тях. Скатавайте се. Откажете услуга, ако не ви идва отвътре да я изпълните. Не си вдигайте телефона, щом не ви се приказва. Оставете вратата на асансьора да се затръшне под носа на злобната баба, която ви олива перваза със сапунена вода. Не слушайте, докато ви говорят глупости. Нека ви мразят лекичко, вие имате любов за себе си в излишък.

  • Бездействайте. Това е бонус към съня. Един популярен руски "учител" по всичко, включително и здраве, обича да обяснява, че прекомерната почивка е убиец. Предизвикваме ви да тествате това твърдение на практика. Гледайте тъпо и мълчете в продължение на минути. Спете следобеден сън през почивните дни. Всъщност, научете се да спите и в обедната си почивка, ако не ви е срам. Ставайте по-често от работното място и излизайте по-редовно от офиса. Чоплете си носа по време на оперативка.

  • Научете се да зае?@%@те. Оставете чиниите да престоят една нощ в мивката. Отменете срещата, на която не ви се ходи. Пропуснете тренировка, ако самата мисъл за нея ви стресира. Тръгнете си от партито, което не ви кефи. Слезте от таксито, за което подозирате, че ви ограбва неправомерно. Гаджето, което се държи сякаш сте му длъжни за всичко? Точно така, зае?Э7е го!

Пропуснахме ли нещо? Подайте ни го на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април