Торинският папирус разкрива: Богове владели Древен Египет преди фараоните

Торинският папирус разкрива: Богове владели Древен Египет преди фараоните

Според древни текстове е имало време в древен Египет, преди земята на фараоните да е била управлявана от смъртни, когато същества, дошли от небесата, царували над Земята. Тези мистериозни същества се наричат ​​"богове" или "полубогове", които са живели и управлявали древен Египет в продължение на хиляди години...

Торинският папирус, известен още като "Цаския  канон на Торино", и други добре известни исторически записи споменават "Шемсу Хор" или "Спътниците на Хор". Тези мистериозни глифове все още са източник на спорове за повечето съвременни египтолози и историци. Какви точно са те? Има ли доказателства, че са съществували?

 Културата на Египет е една от най-старите в света със стотици погребани мистерии. Според официални документи историята на Египет може да бъде разделена на три отделни периода: Старото, Средното и Новото царство.

Когато времевите интервали на тези империи се комбинират, общият времеви диапазон е 3070 години, от 3100 г. пр. н. е. до 30 г. пр. н. е. По време на повече от 3 хилядолетия съществуване на Египет има около 30 династии и 170 фараона. Какво се е случвало в страната на Нил преди това? Кой е бил владетелят?

В Музея на Торино, Италия, се съхраняват приблизително 160 фрагмента от античния папирус Кралския канон на Торино. Този митичен списък с монарси, управлявали Египет преди хилядолетия, е открит през 1822 г. в Тива, древната столица на Египет.

Повечето археолози и историци пренебрегват съдържанието на текста, вярвайки, че "не е нищо повече от басня". Каква е причината за това? В папируса се твърди, че на много ранен етап от човешката история Египет е бил управляван от група полубогове, известни като Шемсу Хор или Спътниците на Хор, в продължение на около 11 000 години.

Свещените истории на почти всички народи разказват за техните Богове, които създават Космоса и "раждат" страната им. Освен това, в повечето от тези истории Боговете са съжителствали с човечеството и дори са създавали хибриди получовеци-полубогове.

Шемсу Хор може да е египетска препратка към Богове или същества от други планети, които заедно с великите Богове са създали Земята. В документи от V династия Шемсу Хор се споменават като "блестящите", дума, която може да се свърже с техния небесен произход.

Шумерските истории за генезиса на човека и живота на Земята приписват човешкото съществуване на извънземни създания. Те са представени като интелигентни същества с превъзходна технология, която е била използвана за изграждането на редица древни конструкции.

Целта на Шемсу Хор е била много повече от просто "хвърляне на съмнение" въз основа на описания, открити в различни археологически находки. Те са отговорни за защитата и образованието на най-основните компоненти на човешката природа, както и за сложни инструкции.

Шемсу Хор, известни още като Спътниците на Хор или "последователите на Хор", са били полубожествени владетели, свещеници и пазители на свещено знание. Те са членове на първото древно тайно общество. Били в Египет по време на Златния век на небесните монарси и са се задържали дълго след като тези царе са се издигнали в небесата.

Накрая Спътниците на Хорус предали знанията си на хората и изчезнали от планетата, оставяйки след себе си магически Пазители. В момента много хора приемат, че различни тайни организации са Пазители на информация, която е далеч отвъд разбирането на обикновения човек.

Кралският канон на Торино е документ, съставен от около 160 компонента, които, когато са събрани и разбрани, показват кои са били истинските основатели на Египет.

Те също така предоставят информация за периода, в който са живели, както и как са предали своя опит на хората.

Шемсу Хор поставят началото на златна епоха в Египет различна от всяка друга. И безспорно са отговорни за образованието на много други цивилизации по целия свят.

Но, от друга страна, всичко може да е просто поредната градска легенда, пише hiddentruth.site

 

 

ключови думи:
Торинският папирус

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май