Ти си сложен, мистериозен и красив

Дори на клетъчно равнище
Ти си сложен, мистериозен и красив

Дори и най-простият човек дълбоко в себе си е доста сложна натура. Толкова сложна, че науката и досега продължава непрекъснато да си задава нови и нови въпроси във връзка с функциите на тялото и психиката ни. Категорични отговори намира рядко. Ето защо може да се заключи, че ти не само си сложен, но и много загадъчен.

Какво още да ти кажа, така че да те накарам да се харесваш една идея повече. А... да! Ти може и да не си притежател на най-изящния външен вид, но на клетъчно равнище си също толкова прекрасен, колкото всеки друг човек. И колкото нощен град, погледнат от Космоса. Ето, че нещата взеха да стават почти толкова мистериозни и сложни, колкото теб самия.

Сам знаеш, че в глобалната компютърна мрежа, позната още като интернет, могат да бъдат открити какви ли не изображения. Много голяма част от тях нямат художествена и информативна стойност, понеже са предназначени за човека, когото споменах в началото на текста си. Но аз знам, че ти не си този човек. Затова ще ти покажа нещо, което открих наскоро и знам, че ще ти хареса.

По-долу виждаш снимки на градски светлини, които са правени от Международната космическа станция. Те се редуват с изображения на неврони, запечатани с помощта на флуоресцентен микроскоп. Виждаш ли как начинът, по който изглеждаме отгоре, изумително наподобява начина, по който ти изглеждаш отвътре?784469NASA784464Wadsworth Center784466NASA784468Wadsworth Center784470NASA784465Leica Microsystems784472NASA784463Pinterest784471NASA784467Reabilitacao Cognitiva

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май